havadurum

“Temel hak ve özgürlüklerimiz tehdit altında”

DİSK Genel İş Sendikası Eğitim Daire Başkanı Hüseyin Yaman, Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek`i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, temel hak ve özgürlüklerin tehdit altında olduğunu belirterek; “Türkiye bunları hak etmiyor. Temel hak ve özgürlüklerimiz ciddi bir tehdit altında. Twitter`daki eleştiriye bile tahammül edemeyen bir anlayış ülkemizde demokrasi kültürünü nasıl yerleştirecek?” dedi.

738
 
DİSK Genel İş Sendikası`nın bazı çalışmaları nedeniyle Çanakkale`ye gelen Eğitim Daire Başkanı Hüseyin Yaman, DİSK olarak yerel seçimler öncesi `AKP`ye oy yok` kampanyası başlattıklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı da eleştiren Yaman; “Türkiye zor bir süreçten geçiyor. 30 Mart tarihinde yerel seçim olacak. Ancak, bu yerel seçim olmaktan çıktı. Çünkü, 17 Aralık tarihinde başlayan bir süreç var. Bu süreçte ülkenin nasıl yönetildiği çok açık bir şekilde ortaya çıktı. Twitter`ı kapattılar. Halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya başladılar. Bir taraftan yoksullukla mücadele edelim derken, diğer taraftan da nasıl yolsuzluk yaptıkları, evlerindeki ayakkabı kutuları içerisinde saçılan dolarlarla ortaya çıktı. Sayın Başbakan ne yazık ki o günden bugüne paralel devletten bahsederek bunun üzerini örtmeye çalışıyor. Paralel devlet dedikleri eğer cemaat ise 12 yıl bu ülkeyi beraber yönettiler. Başbakan gerçekten üslubuna dikkat etmeyen ve herkesi aşağılayan bir tavır sergiliyor. İzmir`e gidiyor ve İzmir`in pisliğinden bahsediyor. Başbakan, dönüp Ankara`ya bakmıyor ama İzmir ile ilgili konuşabiliyor. Bu ülkede AKP döneminde kentleri rantlara dönüştürdüler. Tabi ortaya çıkan yolsuzluklar da bunun en açık kanıtlarıdır. Taşeronlaşmayı yaygınlaştırdılar bu ülkede. Yandaşlarına vermeye başladılar. Başbakan ayakkabı kutularından bile korkmaya başladı” dedi.
 
 
“AKP`ye oy yok”
DİSK`in `AKP`ye oy yok` konulu kampanya başlattığını ifade eden Yaman; “DİSK`in bir kampanyası var. AKP`ye oy yok. Yolsuzluklara bulaşmış bu partiye oy yok. Türkiye bunları hak etmiyor. Türk halkının sandıkta AKP`ye gereken dersi vereceğine inanıyorum” diye konuştu.
 
Erkek; “Çanakkale halkı da gerçeği gördü”
Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek ise; “18 Mart`ta iyi ki, Başbakan miting yapmış. Çünkü, Çanakkale halkı da gerçeği gördü. Türkiye ve Çanakkale için 18 Mart törenleri çok önemli. Cumhuriyetin önsözü diyoruz, buradaki o yüksek ruhla kurtuluş mücadelesi gerçekleştirildi. Bence öyle bir günde, miting yapılmamalıydı. 18 Mart`ın anlamına da çok uygun bulmuyorum. Ama yaptılar ve Çanakkale halkı bu mitingi şaşkınlıkla izledi. O gün Çanakkale`de, neredeyse olağanüstü bir hal vardı. Dışarıdan müthiş bir taşıma vardı. Miting alanını dolduran insanların %90`ını dışarıdan taşındı. Şehrin girişlerinde yüzlerce otobüs tespit edildi. Ardından da muhteşem bir fener alayı ile sokaklara Çanakkale halkı çıktı. Çanakkale`de oy kullanacak insanlar çıktı” diye konuştu.
 
“Temel hak ve özgürlüklerimiz tehdit altında”
Temel hak ve özgürlüklerin tehdit altında olduğuna dikkat çeken Erkek; “Türkiye bunları hak etmiyor. Temel hak ve özgürlüklerimiz ciddi bir tehdit altında. Twitter`daki eleştiriye bile tahammül edemeyen bir anlayış ülkemizde demokrasi kültürünü nasıl yerleştirecek? Mecliste 4 bakanın `Arkadaşlar biz Anayasa Mahkemesi`nde yargılanmak istiyoruz ve aklanmak istiyoruz. Lütfen bunun yolunu açın` demesi lazımdı. Bunu talep etmeleri gerekiyordu. Demokrasi kültürü bunu gerektirir. Hukuka saygı bunu gerektirir. Anayasa Mahkemesi`nden mi çekiniyorsunuz? Bu güne kadar bir çok siyasetçi yargılandı. Ama yargıdan kaçıyorlar. 12 yıl şimdi çete dedikleri yapıyla birlikte herşeyi yaptılar” şeklinde konuştu.
Paylaş