havadurum

“Tedirginliği valilik çözer”

Çanakkale Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. İlhan Pirinçciler, 4`üncü Atikhisar Kır Şenliği`nde yaşanan ve geçtiğimiz hafta boyunca özür polemikleri, istifalar, karşılıklı açıklamalar ile devam eden tartışmaları değerlendirerek, “Bu konu bir özür polemiğine büründü. Kim kimden özür dileyecek, o diledi, bu istifa etti konusu değil. Valiliğin en kısa zamanda kent kamuoyunu ve Çanakkale Çevre Platformu`nu rahatlatacak açıklamalarına ihtiyacımız var” dedi.

Çanakkale Tabip Odası bünyesindeki Çevre Komisyonu`nun 15-20 yıldır çevre sorunlarının insan sağlığı üzerindeki etkileri noktasında çalışmalar yaptığını ifade eden Dr. Pirinçciler, “Çan Termik Santral`inden beri Çanakkale Tabip Odası`nda Çevre Komisyonu var. bu alanda ciddi bir birikime de sahip olduk. Çanakkale Tabip Odası olarak meslektaşlarımızın özlük hakları, çalışma şartlarının yanında önceliklerimizden biri de halkın sağlığını tehdit eden konularda üretim yapıyoruz” dedi.

“Valilik çok değerli bir kurum ve makamdır” diyen Çanakkale Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. İlhan Prinçciler, “Şenlikte yaşanan olay ve bu olayda Vali Yardımcımızın 18 Mart Bisiklet Grubu`nun bir üyesi olarak olaya müdahil olması, olayın baş muhatabı olması bizleri de derinden üzmüştür. Çanakkale`de yıllardır verilen çevre mücadelesinin haklılığı, meşruluğu ortada iken, bir bisiklet grubunun madencilik firmalarından sporsorluk alarak, formalarında onların adını taşıyarak şenliğe gelmiş olmaları ve orada da izleyiciler tarafından eleştirilmeleri meşru ve son derece doğal hakkıdır. Ben, bu konuda gerekinin yapılması için sayın valiliği göreve çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

965
Çanakkale Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. İlhan Pirinçciler, hafta sonu yaptığı açıklamada Atikhisar Kır Şenliği`nde yaşanan olay ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdi. “Çanakkale`de hava, toprak, su kirliliği yaratacak bir sürü plan proje var” diyen Pirinçciler, “Bunların başlarında da termik santral projeleri ve madencilik faaliyetleri geliyor. Kazdağları ve dolayısıyla Çanakkale`nin havasını, toprağını kirletecek bu projelerle ilgili Çanakkale Tabip Odası ve Çevre Komisyonu`muz 15-20 yıldır bu faaliyetlerin insan sağlığı üzerindeki etkileri konusunda çalışıyor. Çan Termik Santral`inden beri Çanakkale Tabip Odası`nda Çevre Komisyonu var. bu alanda ciddi bir birikime de sahip olduk. Çanakkale Tabip Odası olarak meslektaşlarımızın özlük hakları, çalışma şartlarının yanında önceliklerimizden biri de halkın sağlığını tehdit eden konularda üretim yapıyoruz” dedi.
 
“Çevre konusunda eleştiri ve protesto halkın meşru hakkıdır”
“Çanakkale Çevre Platformu`nun aktif bileşeniyiz” diyen Pirinçciler, “Atikhisar Kır Şenlikleri bizim için çok önemlidir. Çanakkale`nin tek su kaynağı konusunda halkın bilinçlenmesi noktasında çok önemli bir şenliktir. Şenlikte yaşanan olay ve bu olayda Vali Yardımcımızın 18 Mart Bisiklet Grubu`nun bir üyesi olarak olaya müdahil olması, olayın baş muhatabı olması bizleri de derinden üzmüştür. Valilik çok değerli bir kurum ve makamdır. Çanakkale`de yıllardır verilen çevre mücadelesinin haklılığı, meşruluğu ortada iken, bir bisiklet grubunun madencilik firmalarından sporsorluk alarak, formalarında onların adını taşıyarak Atikhisar Kır Şenliği`ne gelmiş olmaları ve orada da izleyiciler tarafından eleştirilmeleri Çanakkale halkının meşru ve son derece doğal hakkıdır. Bun bu konuda gerekenin yapılması noktasında sayın valiliği göreve çağırıyorum” şeklinde konuştu.
 
“Tedirginliği valilik çözer”
“Bu konu bir özür polemiğine büründü” diyen Pirinçciler, “Kim kimden özür dileyecek, o diledi, bu istifa etti konusu değil. Valiliğin en kısa zamanda kent kamuoyunu ve Çanakkale Çevre Platformu`nu rahatlatacak açıklamalarına ihtiyacımız var. Biliyoruz ki sayın Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, aynı zamanda da 18 Mart Bisiklet Grubu`nun bisikletçisi olarak, çevre ve şehircilikten, kültür ve tabiat varlıklarından sorumlu vali yardımcımızdır. Çanakkale kamuoyunun bu konuda yaşadığı tedirginliği bir an önce valilik makamı tarafından yerinde önlemlerle çözeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Yavuz`un özrü kendisini bağlar”
Kent Konseyi ile ilgili gelişmelere de değinen Pirinçciler, “Kent Konseyi bu şehrin konseyi olduğunu iddia ediyor, biz de Çevre Meclisi ile birlikte bugüne kadar çevre mücadelesini omuz omuza yürüttük. Kent Konseyi başkanının hiçbir araştırma ve soruşturma yapmadan, hatta Atıkhisar Kır Şenliği`ndeki olaya bizzat şahit olmadan, bir anda, alelacele dilediği özrü bence Çanakkale Kent Konseyi`ni de bağlamıyor. Çanakkale Kent Konseyi`nin yürütme kurulu var, meclisleri var, mahalle meclisleri var, Kent Konseyi Başkanının yapmış olduğu özür sadece kendisini bağlar. Bu olay bir özür polemiğinden çıkarılmalı, Çevre Platformu ve temsil ettiği bileşenlerinin bugüne kadar çevre alanında verdiği emek ve mücadele direnci kırılmamalıdır” dedi.
Paylaş