“Tarihi adımda başarı kaçınılmaz”

CHP ile MHP`nin Cumhurbaşkanlığı seçimi için belirlediği çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`nun seçimden zaferle çıkması için Çanakkale`deki partiler her gün bir araya gelerek çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

565
 
 
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir yandan aday Ekmeleddin İhsanoğlu`nu tanıtmak amacıyla sivil toplum kuruluşları ile derneklere gerçekleştirilen ziyaretler devam ederken, diğer yandan seçim stratejisini belirleyen 5 partinin yöneticileri de bir araya gelip İhsanoğlu`nu köşke çıkarmak için yapılan çalışmaları gözden geçirip fikir alışverişinde bulunuyor. Bu bağlamda Demokrat Parti`yi ziyaret ederek bugüne kadar yapılan çalışmaları gözden geçiren CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ile Demokrat Parti İl Başkanı Melih Fenercigil, basın mensuplarına da konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim öncesi tarihi bir adım atılarak Ekmeleddin İhsanoğlu`nun Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendiğini ifade eden CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder; “CHP Genel Başkanı ve MHP Genel Başkanının tarihi adımı başlatmasıyla Cumhurbaşkanlığı sürecinde Ekmeleddin İhsanoğlu`nun aday gösterilmesi ve desteklediğimiz aday İhsanoğlu`nun seçilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Maalesef Başbakan, Cumhurbaşkanı adayı olarak hala ortamı germeye devam ediyor. Bu noktada bizler desteklediğimiz adayın niteliklerini iyi biliyoruz. Bu tarihi adımda 5 parti olarak birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye`yi içinde bulunduğu durumdan kurtarmak adına neler yapabilirizi görüşmek üzere geldik. Ortada şöyle bir durum var. Bir tarafta zalim, diğer tarafta mazlum. Bu tarihi adımda başarının kaçınılmaz olacağı inancını taşıyorum” dedi. Önder, `Boykot edeceğiz ve oy kullanmayacağız` diyenlere de mesaj gönderen Önder; “Zalim ile mazlum arasında kalınmaz, eğer kalan olursa demokrasi inancı yoktur” ifadelerini kullandı.
 
Fenercigil; “İhsanoğlu`nu destekliyoruz”
“Cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu`nu hepimiz destekliyoruz. 5 parti de koordinasyon içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Bugünkü CHP ziyaretinin sebebi bu koordinasyonun devamıdır. Türkiye`yi bu durumdan kurtaracak isim Ekmeleddin İhsanoğlu`dur. İmparatorluk ve diktatörlük heveslisi ve halkına zulüm edene karşı İhsanoğlu`nu destekliyoruz. Herkesi sandığa bekliyoruz. Vatandaşlar mutlaka oylarını kullanmalı. Kullanılmayan ve boşa atılan her oy Erdoğan`a gidecektir. Bunu herkes böyle bilsin” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ile DP İl Başkanı Melih Fenercigil, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmaları gözden geçirdi.
Paylaş