“Tam kadro geliyoruz”

Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Başkanvekili akademisyen, gazeteci-yazar Prof. Dr. Mithat Sancar, Çanakkale OLAY Gazetesi Haber Merkezi ‘ne konuşarak, ilk toplantının Çanakkale’de yapılacağını söyledi. “Çanakkale’ye tam kadro geliyoruz” diyen Sancar, “Barış sürecinin Çanakkale’deki karşılığını öğreneceğiz” dedi.

1231
Kürt sorununda demokratik çözümün önemli adımlarından biri olarak değerlendirilen ve ülke gündeminde en çok tartışılan konu olan Akil İnsanların Marmara Bölgesi heyeti, çalışmalarını Çanakkale’den başlatacak. Dün çeşitli toplantılar yapan Akil İnsanlar Marmara Bölgesi heyeti bugün sabah saatlerinde yapılacak toplantıda bölge planını oluşturacaklar. Bugün yapılacak toplantının ardından Çanakkale’deki toplantının gün ve saatini de belirlemeyi planladıklarını dile getiren Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Başkanvekili akademisyen, gazeteci-yazar Prof. Dr. Mithat Sancar, son durumu Çanakkale OLAY’a değerlendirdi. Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Başkanvekili akademisyen, gazeteci-yazar Prof. Dr. Mithat Sancar, çalışmalarının devam ettiğini belirterek dün çeşitli toplantılar yaptıklarını. Bugün ise yeniden bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını ifade etti. Sancar, “İlk toplantıyı Çanakkale’de yapma gibi bir niyetimiz var. bugün (dün) ve yarın (bugün) toplantılarımız olacak. Bu toplantılarda nasıl ve ne zaman olacağı gibi soruların cevaplarını ortaya çıkaracağız” dedi.
 
“Hazırlıklar yapılıyor”
Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Başkanvekili akademisyen, gazeteci-yazar Prof. Dr. Mithat Sancar, Çanakkale ile temasa geçtiklerini ve hazırlıkların yapıldığını dile getirdi. Sancar, “Buz ilk toplantıyı Çanakkale’de yapmayı planladığımızdan bu yana çeşitli iletişimlerimiz oldu. bu anlamda bugünlerde de toplantı için çalışmalar yapılıyor. Yarın (bugün) yapılacak toplantıların ardından bu durum daha da net ortaya çıkacaktır” dedi.
 
“Barışın kenti sloganını takip ediyoruz”
Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Başkanvekili Sancar, kentin tarihsel birikimlerinin önemli olduğunu ve “Barışın Kenti” sloganını takip ettiklerini dile getirdi. Sancar, “Hem barışın kenti misyonu hem de Çanakkale’nin tarihsel birikimi ilk toplantının Çanakkale’de yapılması konusunda önemli etkinler oldu. barışın kenti misyonunu ve sloganını takip ediyorum. Çanakkale Belediyesi’nin barışın kenti sloganı ile düzenlediği bazı etkinliklere devam edilmiştim. Ancak zamanım olmadığı için gelemedim, bir türlü fırsat olmadı. Ama bu toplantı ile Çanakkale’ye gelmiş olacağım” dedi.
 
“Sadece il merkezi değil ilçelere de gitmeyi düşünüyoruz”
Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Başkanvekili akademisyen, gazeteci-yazar Prof. Dr. Mithat Sancar, “Toplantıların nasıl olacağı konusunda tam olarak bir şey söylemem doğru olmaz. Yarın (bugün) yapılacak toplantılardan sonra daha net bir şeyler söyleyebilirim. Ancak biz sadece il merkezinde değil ilçelerde de çalışma yapmak istiyoruz. Belki bir grup il merkezinde kalır diğer bir grup ilçelere gider. Bunlar toplantıların ardından netleşecek” şeklinde konuştu.
 
“Çanakkale’ye tam kadro geleceğiz”
Temaslarının nasıl gerçekleşeceği, heyetler halinde mi yoksa tam kadro mi şehirleri ziyaret edecekleri konusundaki sorularımıza ise, “Sanıyorum Çanakkale’ye tam korda geleceğiz. Sürecin başlayacağı ilk kent olması noktasında böyle bir planımız var. daha sonra heyetlere ayrılabiliriz. Ancak net bir şey yok” dedi.
Paylaş