“Sualtında Engel Yok”

Çanakkale Koza Gençlik Derneği`nin öncülüğünde ve Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Çanakkale Rotary Kulübü`nün ortaklığında düzenlenecek olan Sualtında Engel Yok Projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor...

529
Sualtında Engel Yok Projesi yerel ortakların katkılarıyla bu sene de çalışmalarına devam edecek. Geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje, olumlu çıktıları sonunda bu sene de çalışmalarını yerel ortaklarla yürütme kararı alıp hayata geçirildi. Çanakkale Koza Gençlik Derneği-Sualtında Engel Yok Projesi Koordinatörü Celil Kankaya, Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Bolaman, Çanakkale Rotary Kulübü Dönem Başkanı Hülya Acar, Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Çınar ile Castle Ajans Ebru Çakal proje çalışmalarını değerlendirmek üzere toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Çanakkale Koza Gençlik Derneği adına konuşma yapan Celil Kankaya; "Projenin amacı, Çanakkale`de yaşayan engelli bireylerin sportif faaliyetlerle sosyal hayata adaptasyonlarının artırılmasıdır. Bu kapsamda haftanın 3 günü Anafartalar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilecek yüzme çalışmaları 20 Kasım 2014 Perşembe günü başlayacaktır. Bu seneki projemizin ortakları Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Çanakkale Rotary Kulübü`dür" dedi.
 
 
Kankaya`dan teşekkür
"Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi proje süresi boyunca engelli bireylerin iletişim ve koordinasyonundan sorumlu olacaktır" diyen Kankaya; "Çanakkale Rotary Kulübü ise projenin lojistik desteğini sağlamak adına sponsorlar ve destekçilerle iş birliği yürüterek projenin gerekli olan izinlerini ve ihtiyaçlarını giderecektir. Çanakkale Koza Gençlik Derneği`ne düşen sorumluluk ise projede engelli katılımcılara destek olabilmek adına yer alacak gönüllü gençlerin proje süresi boyunca alacakları kişisel gelişim eğitimlerini ve genel koordinasyonlarını yürütmektir. Projede görev alacak gönüllülerin hedef kitleye doğru şekilde yaklaşabilmeleri ve hedef kitlenin de sosyal hayata adaptasyonlarının artırılması ve öz güvenlerini geri kazanmalarına yardımcı olmak adına çeşitli eğitimler verilecektir. Yüzme eğitimi verecek eğitmenler ise hedef kitleyle daha önce çalışmalar yürütmüş eğitmenler olacaktır. Diğer yandan katılımcılar, gönüllüler, eğitmenler ve aileler, arasındaki iletişim ve yaklaşım düzeylerini güçlendirebilmek adına Profesyonel Yaşam Koçu desteği alacaklardır. Gönüllü ve Engelli bireylerin ulaşımlarının sağlanabilmesi için görüşmeler yaptığımız Çanakkale Belediyesi, Kepez Belediyesi ve Sertur yetkilileri, sosyal sorumluluk açısından önemli olan bu projenin hayata geçirilmesi adına büyük destek vermişlerdir. Projede yer alan kurumlar arasındaki iletişim ve koordinasyon ile ilgili olarak Castle Ajans çalışmalar sürdürmektedir. Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ise çalışmaların gerçekleşebilmesi için ücretsiz havuz kulvar desteği vermişlerdir. Başta Çanakkale Valiliğimiz olmak üzere bize destek veren tüm kamu-kurum, STK ve sponsorlarımıza çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
 
Acar; "Örnek bir proje"
Sualtında Engel Yok isimli projenin örnek bir proje olduğuna dikkat çeken Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Hülya Acar ise; "Çanakkale Rotary Kulübü Yönetim Kurulu olarak, bu projenin engelli arkadaşlarımıza ve ailelerine faydalı olacağını düşünüyoruz. Kurumlarla ortak yapılan projeleri Rotary bünyesinde barındırmayı daha uygun görüyoruz. Projeyi destekleyen kurumlara ve sponsorlara teşekkür ediyoruz. Geçen yıl başarıyla tamamlanan projeye bu yıl katılımcı sayısında da ciddi anlamda artış var. Olumlu ve başarılı bir proje olacağını düşünüyorum. Çanakkale`de örnek bir proje olacağını da düşünüyorum. Kentimizde bu tür örnek projelere tüm herkesin destek vermesi gerekiyor" diye konuştu.
Paylaş