havadurum

“Şu anda siyaset düşünmüyorum”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider`in emeklilik kararı alması kent kamuoyunda şaşkınlık yarattı. 10 yıldır sürdürdüğü başarılı çalışmaları ile kentin sevilen bürokratlarının başında gelen Gider, gazetemize yaptığı açıklamada, siyasi teklifler aldığını ifade ederek, “Şuanda siyasete girmeyi düşünmüyorum. Bir süre dinlenmek istiyorum” dedi.

1063
Aldığı emeklilik kararı ile şaşkınlık yaratan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider, neden böyle bir karar aldığını açıkladı. Gazetemiz Çanakkale OLAY`a açıklamada bulunan Gider, 10 yıldır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini sürdürdüğünü ifade ederek, böylesi görevlerin çok uzun süre yapıldığında çalışmaların rutin bir tempoya indiğini söyledi. “10 yıldır İl Özel İdaresi genel sekreterliğini yürütüyorum” diyen Gider, “Genel sekreterlik, başka bir göreve geçilebilecek bir pozisyon değildir. Dolayısıyla, böyle bir görevde 10 yıldan sonra belli bir takım sorunlar ortaya çıkabilir. Çünkü çalışma hayatı rutin bir seyir izlemeye başlıyor. Bulunduğunuz görevde de gerekli performansı düşürdüğünüz zaman, yararlı olma şansınız da azılıyor. Buna fırsat vermek istemedim. Ayrıca ben bu kararımı 5 yıl önce söyledim zaten, tarihini de iki yıl önce Şubat olarak belirlemiştim. Yani, 2015`in Şubat ayında ayrılacağım konusunu gündeme iki sene önce getirmiştim” ifadelerini kullandı.
 
Siyaset düşünmüyor
“Emekliye ayrılmak için neden Şubat ayını seçtiniz?” sorusu üzerine “Şubat ayını neden seçtiğime gelince, seçime dönük değerlendirilsin istemedim. `Şu aday oldu, bu olmadı, onunla çalışır, bununla çalışamaz` diye bir yaklaşım algısı oluşmasını istemediğim için böyle bir tarih belirledim” dedi. “İsminiz bazı partilerle birlikte anılıyor, siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine ise; “Siyaset düşünmüyorum” yanıtını verdi. “Teklif alsanız da düşünmeyecek misiniz?” şeklindeki soru üzerine ise; “Teklif gelmiyor anlamında söylemedim. Ama şuanda düşünmüyorum. Biraz dinlenmek istiyorum” yanıtını verdi.
Paylaş