“Söz söylemenin haklı direnişinde hayata veda etti”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ölümünün birinci yılında Gezi direnişinin simgesi Berkin Elvan`ı andı. “Tüm olanlara belki anlam bile veremezken Berkin Elvan, söz söylemenin haklı direnişinde, yüreklere sığmayan bir acıma-sızlıkla hayata veda etti” diyen Gökhan, “Ne kadar direndiyse de yetmedi. Gülüşleri, umutları, yarınları bir gaz kapsülüyle karardı. Hiçbir anne çocuğuna böylesi bir ölümü yakıştıramaz. Hiçbir vatandaş yaşadığı ülkede böylesi bir son hayal edemez” ifadelerini kullandı.

490
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, usta şair Nazım Hikmet`in “Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne/allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar/oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında/dünyayı çocuklara verelim/kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi/hiç değilse bir günlüğüne doysunlar/bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı/çocuklar dünyayı alacak elimizden/ölümsüz ağaçlar dikecekler” dizeleri ile andı Berkin Elvan`ı...
 
“Usta şairimiz Nazım Hikmet, dizelerinde böyle bahsetmiş çocuklardan” diyen Gökhan, “Ölümsüz ağaçlar dikecek, yıldızlar arasında türküler söyleyerek tüm dünyaya arkadaşlığı, masumiyeti gösterecek çocuklardan. Oysa yaşananlar ne kadar da farklı…Tüm yürekleri daha da burkan ve yaşananları bambaşka boyuta taşıyan kayıplarımızın acısını anlatmaya kelimeler yetmiyor. Çocuksu masumiyetine yakışmayan ölümünün 1. yıldönümünde Sevgili Berkin Elvan’ı ve Gezi Direnişi’nde hayatını kaybetmiş tüm canlarımızı özlem ile anıyorum” ifadelerini kullandı.
Paylaş