havadurum

“Son karar Çanakkale halkına aittir”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 17 Burda Alışveriş Merkezi ile ilgili açıklama yaparak, buradaki önceliğin Çanakkale esnafında ve kent gençlerinde olduğunu söyledi. Başkan Gökhan ayrıca, Çanakkale halkına ait olduğu ifade edilen, 17 Burda Alışveriş Merkezi karşısındaki alanda ne yapılacağı konusunda son kararın Çanakkale halkı tarafından verileceğini dile getirdi.

1863
 
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklamada 17 Burda Alışveriş Merkezi ve karşısında kalan alan ile ilgili kamuoyunda tartışılan konulara açıklık getirdi. Alışveriş merkezindeki iş yerlerinde önceliğin kentteki yerel ve temsilcilikleri bulunan esnaflarda olduğunu ifade eden Başkan Gökhan, burada çalışacak iş gücünün de yine Çanakkaleli vatandaşlardan olacağını ifade etti. Özellikle işsiz gençlerin istihdamı noktasında Forum alışveriş merkezi projesi sürecinde de belirttiği gibi, şartların halen geçerli olduğunu söyleyen Başkan Gökhan, 17 Burda Alışveriş Merkezi`ne karşılık belediyeye hibe edilen, eski şarap fabrikasının deniz kenarındaki alan ile ilgili olarak da “Son karar Çanakkale halkına aittir” dedi. Burada kent halkının zaman geçirebileceği, sosyal mekanların yaratılacağını ifade eden Başkan Gökhan, burasıyla ilgili olarak söz konusu alanların konseptini ve fonksiyonunu kent halkının temsilcisi olan sivil toplum kuruluşları, sivil inisiyatifler ve Çanakkale Belediye Meclisi`nce belirleneceğinin altını çizdi.
 
 
“Öncelik kent halkında”
“Burada tabiki Çanakkale firmalarına yüzde 10-15 veya daha fazla tahsis yapılmasının yanında, aynı zamanda büyük markaların Çanakkale`de herhangi bir temsilciliği, franchisingleri var ise, bunlar da Çanakkale`den karşılanacak” diyen Başkan Gökhan, 17 Burda Alışveriş Merkezi ile ilgili olarak, “Bunların dışında kalanlar da dışarıdan gelecek. Zaten oranın kiralarını kentte ki herhangi bir yerel marka kolay kolay kaldıramaz. Çanakkale esnafı temsilcilik düzeyinde olursa kiraları daha kolay çıkarır. Bunun dışında orada çalışacak elemanların da Çanakkale`den olmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili olarak tekrar görüşürüm yetkililerle. Yüzde 10-15 kotası ulusal ya da uluslararası marka olmayan yerel esnafa yönelik bir belirlemedir” ifadelerini kullandı.
 
“Fonsiyonu kent halkı belirler”
“Alışveriş merkezinin karşısında kalan, Çanakkale halkı adına aldığımız alan ile ilgili olarak da çalışmalarımız sürüyor” diyen Başkan Gökhan, “Orayla ilgili nelerin yapılacağı ve ne ölçüde yapılacağı konusunda kent halkının temsilcileri olarak Çanakkale Belediye Meclisi iradesiyle belirlenecek. Oraya uygun yapılacak bir proje dahilinde ihaleye çıkılacak ve ihale sonucunda da bizim, yani belediye meclisinin belirlediği şartlar temelinde orada halkın zaman geçirebileceği, sosyal mekanlar yaratılacak. İhale konusunda yap-işlet`e uygun olarak teklif veren firma burada çalışma yürütür. Biz bu alanda fonksiyonları belirledikten sonra oraya en uygun teklifi veren firma ihaleyi alır. Bu ihaleye herkes girebilir. Yani 17 Burda Alışveriş Merkezi yetkilileri de bu ihaleye girebilirler. Ancak, burada kim çalışma yaparsa yapsın, kim burada faaliyet yürütecekse olursa olsun buranın şartlarını Çanakkale halkı adına belediye meclisi belirler. Bizim belirleyeceğimiz fonksiyon ve kriterler esastır. Biz o alanın nasıl değerlendirileceğini belirleyip, bir proje hazırlayacağız, projeyi de ihaleye çıkaracağız. Bu kriterleri de yine sadece belediye meclisi ile değil, belediye meclisi ile birlikte sivil toplum kuruluşlarıyla ve sivil inisiyatiflerle de konuşarak belirleyeceğiz. Yani burayla ilgili karar Çanakkale halkına ve Çanakkale Belediye Meclisi`ne aittir, onun dışında kimse ne karar verebilir ne de bir faaliyet yürütebilir” dedi.
Paylaş