havadurum

“Sizden güçlüsü yok”

Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, Karabiga`daki termik santralin aldığı ÇED raporu ile ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından halka, “Mücadeleye başlarken belki karamsar olanlarınız vardı. Fakat görüldü ki, sizden güçlüsü yok” diyerek seslendi.

865
 
 
Karabiga`da faaliyet gösteren Cenal Enerji`ye ait termik santralin aldığı ÇED raporu ile ilgili olarak açılan dava sonuçlandı. Mahkeme ÇED raporu ile ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi. Arife günü Karabiga`da Çanakkale Çevre Platformu, Karabiga Çevre Platformu ve Biga Çevre Derneği üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı basın açıklamasında mahkeme kararı duyuruldu. Kararı sevinçle karşılayan Karabiga halkının da yoğun katılım gösterdiği açıklamada Biga Çevre Derneği Başkanı Kamil Aru, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Biga Belediyesi ve termik santral şirketinin Karabiga’yı ölüm çukuruna atmak için birleştiğini ifade etti. Aru, termik santrale ilişkin mahkeme kararında Karabiga halkının mücadelesinin etkin olduğunu söyledi.
 
 
“Sizden güçlüsü yok”
Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant ise açıklaması sırasında Karabiga halkına seslenerek “Mücadeleye başlarken belki karamsar olanlarınız vardı. Fakat görüldü ki, sizden güçlüsü yok. Şirketler bölgeyi terk edene kadar bu mücadele sürecek. Bölgemizi kalorifer kazanına döndürmelerine izin vermeyeceğiz” dedi. Nalbant’ın konuşması “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganıyla destek buldu.
 
 
Mücadelemiz devam edecek
Karabiga Çevre Platformu adına söz alan Aslı Badem ise direnen halkın bir kez daha başarıya ulaştığını söyleyerek, mücadeleyi yükselteceklerini ifade etti. Termik santralin zararlarının tescillendiğini söyleyen Badem, Karabiga`nın gelecek nesillere sağlıklı bir çevre ile teslim edileceğini vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından her yaştan Karabigalılar sloganlar eşliğinde mahkemenin kararı sonucu kazandıkları başarıyı kutladı.
Paylaş