“Sivas lezzetlerinin Çanakkale Durağı”

Çanakkale`de kısa bir süre önce açılan Alp Pide ve Lahmacun Salonu, Sivas`a has pide çeşitlerini, Çanakkalelilere sevdirmeyi başardı. Birbirinden lezzetli pide çeşitlerini, güler yüzlü hizmet anlayışıyla müşterilerine sunduklarını ifade eden İşletme sahibi Yılmaz Alp; “Özellikle etli ekmek pide ve peynirli katmerde kendimize rakip tanımıyoruz” diye iddialı konuştu.

2586
 
 
Çanakkale`de gıda sektörü üzerine işletmeler açılmaya devam ediyor. Bu işletmelerden biri de, Sivas yöresine ait pide çeşitlerini Çanakkale ile buluşturan Alp Pide ve Lahmacun Salonu. İnönü Caddesi`nde 7 ay önce kurulan işletme kendine has lezzet verdiği pide çeşitleriyle, kısa bir zamanda
Çanakkalelilerin aradığı bir lezzet haline geldi. Sivas`ta iki şubelerinin olduğunu söyleyen işletme sahibi Yılmaz Alp; “Üç şubemizi de aile olarak işletiyoruz. Bu işe 1981`de babam başladı. Yaklaşık 34 yıldır da Alp Pide markası devam ediyor. Sivas`taki işletmelerimiz orada kendini ispatlamış işletmeler. Daha sonra bu bölgede bir şube açma fikrimiz oluştu. Çanakkale`de şube açmamızın sebebi hem Çanakkale halkını Sivas yöresinin meşhur pide lezzetleriyle buluşturmak, hem de işletmemizi daha fazla büyütmektir. 7 ay gibi bir zamanda da bunu başardık diyebiliriz. Şuan Çanakkale` de ikinci şubemizi açmayı düşünüyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
 
 
“Etli Ekmek Pide, Alp Pide` de yenir”
Alp Pide ve Lahmacun Salonunda pide çeşitlerinin çok olduğunu belirten Alp; “İşletmemizde lahmacun, kıymalı, kıymalı-kaşarlı, kuşbaşılı, kuşbaşılı-kaşarlı, mantarlı-kaşarlı, tavuklu, peynirli pide çeşitleri mevcuttur. Çanakkale halkının en sevdiği pide ise etli ekmek dediğimiz pide ve katmerdir. Katmer dediğimiz yine Sivas yöresine ait bir yiyecektir. Katmerde de peynirli, patatesli ve sade çeşidimiz mevcuttur. Pidelerimizdeki lezzetin sırrı, hamur mayamızın doğal maya olmasıdır.Mayamızı kendimiz hazırlıyoruz. Müşterilerimizin bizi tercih etmesinin bir diğer sebebi, pide malzememizi bol koyuyor olmamız ve pidelerimizi sıcak bir şekilde ulaştırmamızdır. Malzememizi bol tutarak müşterilerimizin önce gözünü sonra karnını doyuruyoruz. Hem pidelerimizdeki lezzetle, hem de hizmet anlayışımızla Çanakkale`de kendimize rakip tanımıyoruz. Özellikle Çanakkale halkının etli ekmek pide ve katmerlerimizden tatmalarını tavsiye ediyoruz” diye belirtti.
 
Paylaş