havadurum

“Şiddet siyasetini kabul etmemiz söz konusu olamaz”

Çanakkale`de geçtiğimiz günlerde bir grup HDP`linin, seçim standını kapattıktan sonra evlerine gittikleri sırada, Barbaros Mahallesi`nde yaşadıkları ırkçı saldırı olayına değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Ben bu tür şiddet olaylarını kınıyorum” dedi. Çanakkale`nin böyle bir yapısı ve tarzı olmadığının altını çizen Gökhan, “Çanakkale`de şiddet siyasetini kabul etmemiz söz konusu olamaz. Bir dahaki sefere tepkimiz çok daha sert olur” açıklaması ile uyarılarda bulundu.

527
Çanakkale`de herkesimden yurttaşın tepkisini çeken, HDP`ye yönelik saldırılar ile ilgili Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da `şiddet siyasetini` kınadığını açıkladı. Mümtaz Pirinççiler Meydanı`ndaki seçim standını kapattıktan sonra evlerine gitmekte olan bir grup HDP`liye yönelik ırkçı saldırılar ile kentin huzuru bozulmak istenmiş, ancak sağduyulu kent ortamı buna izin vermemişti. Olayın gerçekleştiği sırada şehir dışında olan ve gelişmeleri şehir dışından takip eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu tür şiddet siyasetlerine Çanakkale`nin alışık olmadığını, daha önce Çanakkale`de bu tür olayların hiç yaşanmadığının altını çizdi. “Çanakkale`de hiçbir seçim döneminde, siyasi partiler arasında şiddet olmamıştır” diyen Başkan Gökhan, “Çanakkaleliler birbirine karşı şiddet uygulamamışlardır. Her şeyden önce, `barışın kenti` dediğimiz bu kentte, bu tür bir olayın gerçekleşmiş olması hepimizi üzmüştür. Ben bu tür şiddet olaylarını kınıyorum. Gerekçesi ne olursa olsun, bunlar hoş şeyler değil” ifadelerini kullandı.
 
“Bu tür bir siyaseti kabul edemeyiz”
Herkesi daha fazla dikkatli olmaya ve sağduyulu davranmaya davet eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, `özgürlüklerin kenti` Çanakkale`de demokrasinin üst düzeyde yaşanması gerektiğini ifade etti. Gökhan, “Hem bu olaya karışan her iki tarafın gençlerinin daha dikkatli olmasını diliyorum. Onların büyüklerinin, yani parti yöneticilerinin bunlara fırsat yaratmamalarını istiyorum. Ben bu kentte bu tür olayları kesinlikle hoş karşılamıyorum. Biz bu kente; `özgürlüklerin kenti` diyoruz ve demokrasinin üst düzeyde olmasını arzu ediyoruz ki; bugüne kadar da öyle oldu. Çanakkale`de bu tür bir şiddete dayalı siyaseti kabul etmemiz, söz konusu olamaz” dedi.
 
İfade özgürlüğü vurgusu
Çanakkale`de tüm siyasetlerin özgürce propaganda yapmaları gerektiğine, ifade özgürlünün üst düzeyde yaşanması gerektiğine vurgu yapan Gökhan, bundan sonra gelişmesi muhtemel olaylara karşı ise tavrını net koydu. Gökhan, “Onun için, bu seferlik bu olaya karışanların gençliklerine veriyoruz, ama; parti yetkililerinin çok daha dikkatli olması ve gençlerini de bu şekilde uyarmalarını bekliyorum. Ben bunun burada ilk ve son olmasını diliyorum. Bundan sonra oluşacak bu tür olaylarda, daha ciddi ve daha sert tepkiler gösteririz. Bu kentte bu tür olayları hoş görmemiz söz konusu olamaz. Tüm partileri sükunete davet ediyorum. Herkes siyasetini özgürce yapmalı, kendini ifade edebilmeli, kararı da zaten 7 Haziran günü seçmen söyleyecektir” şeklinde konuştu. Yaşanan olayın ardından bir girişimi olup olmadığını da sorduğumuz Başkan Gökhan, “Ben Çanakkale`de değildim, şimdi de şehir dışındayım, ama arkadaşlarımın girişimleri oldu. Özellikle Muharrem beyin girişimlerinin olduğunu biliyorum. Arkadaşlarımın tarafları sükunete davet ettiklerini biliyorum” dedi.
Paylaş