“Sekiz taşla binlerce kuş projesi”

Biga Cumhuriyet İlköğretim Okulunun "İlköğretimde çoklu zeka kuramı" uygulamaları kapsamında hazırladığı, "Sekiz taşla binlerce kuş" projesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan tarafından imzalandı.

368
Biga Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Gül Kocalar, imza töreninde yaptığı konuşmada, projenin, GMKA tarafından desteklenmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. Proje bütçesinin 111 bin lira olduğunu, proje kapsamında okulda yapılacak değişikliklerin tüm ilçeye öncü olacağını belirten Kocalar, Harvard Üniversitesi`nden Prof. Dr. Harvart Gardner`in geliştirdiği ``Çoklu Zeka Kuramı``na göre, her insanda sekiz farklı zeka türü olduğunu, bu zeka türlerinin zaman içinde bazılarının gelişip ön plana çıktığını söyledi. Bu kurama göre okuldaki öğrencilerin baskın olan zeka türlerini ortaya çıkarmalarına yardım etmeyi, zayıf olan zeka yönlerini de daha geliştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Kocalar, ilköğretim okullarında uygulanan yeni öğretim programlarının da bu kuram üzerine kurulduğunu kaydetti.
 
Kocalar, şöyle dedi: ``Fakat fiziksel yeterliliklerimiz bu kuramın uygulanması için tam olarak yeterli gelmemektedir. Bu nedenle hazırlanan `sekiz taşla binlerce kuş projesi` ile okulumuzda mevcut olan birimleri iyileştirmeyi ve eksik olan birimleri yeniden oluşturmayı planlamaktayız. Projeyle öğrencilerin zeka türlerine göre eğitim almaları sağlamak için okulda, doğa, keşif, spor, sanat, müzik, drama ve tasarım merkezleri oluşturmayı hedefliyoruz.``
Paylaş