havadurum

“Seçimlerin favorisi CHP`dir”

CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, “Aday belirleme yöntemi ne olursa olsun, aday kim olursa olsun Çanakkale`de seçimin favorisi CHP`dir. Çanakkale`nin sosyal demokrat yaşam tarzı ve yürüyüşü devam edecektir” dedi.

665
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hamza Karagöz, dün yaptığı açıklamada seçim sürecine değindi. Partisinde erken başlayan ve kent siyasetini de aday adaylıkları başvurusu ile hareketlendiren CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, “Seçim süreci olağan bir şekilde devam ediyor. Tüm örgütümüz ile seçimlere hazırlanıyoruz. Bu seçimler önceki seçimlere göre biraz daha önemli. Bu anlamda örgütümüz çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. CHP, Türkiye`nin birçok yerinde olduğu gibi Çanakkale`de de seçimlerin en büyük favorisidir. Sosyal demokrat ilkelerimiz ve parti programı ile tüzüğümüz ışığında halkçı belediyecilik konusunda adımlarımızı emin bir şekilde atıyoruz. Çanakkale`de zaten uzun yıllardır süren bir sosyal demokrat iktidarımız var. Çanakkale`yi özgürlüklerin, barışın ve hoşgörünün kenti yapan da bu ilkelerdir. 2014 yerel seçimlerinde CHP`nin Çanakkale`deki iktidarı oylarını artırarak devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 
“Yöntem ne olursa olsun...”
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz haber merkezimizin, “CHP`de yöntem belirsizliği devam ediyor. Sizin öngörünüz nedir?” sorusuna ise “Bugüne kadar görüşlerimizi açıkladık. Sadece örgütsel olarak değil, adaylar da bu konudaki tavırlarını belli ölçüde ortaya koydu. Artık bu saatten sonra tekrar tekrar aynı şeyleri söylemeye gerek yok. Önemli olan CHP`ye yakışır, demokratik bir sürecin işlemesidir. Bu şu veya bu demek değildir. Bizim tavrımız ön seçim olması ve tabının iradesinin yansımasından yanadır. Bu, `bunun dışındakiler olursa kabul etmeyiz` demek değildir. Yöntem ne olursa olsun, aday kim olursa olsun, onun arkasında durup, yerel seçimlere örgüt bütünlüğünü sağlayarak, güçlü bir şekilde gireceğiz. Biz 2014 seçimlerinin ön önemli favorisiyiz” dedi.
 
“Bazı ilçeler CHP`li olacak”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hamza Karagöz, “Çanakkale`deki oylarımızı artırarak iktidarımızı sürdüreceğiz” dedi. Karagöz, bazı ilçelerde de güçlü olduklarını ifade ederek, “CHP`li ilçe belediyelerimizi koruyacağız. Bu seçimde bazı ilçelerde de kazanacağımıza inanıyorum. Şimdilik süreç bunu gösteriyor. Ancak biz tüm ilçelerde ve kent merkezinde aynı güçlü çalışmayı ve mücadeleyi veriyoruz. CHP, yine oylarını artırarak sandıktan çıkacaktır” dedi.
Paylaş