“Sağlıklı büyüyorum, çünkü hayır demeyi biliyorum...”

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü “Sağlıklı büyüyorum çünkü hayır demeyi biliyorum” projelesinin başlangıcını Cevatpaşa İlköğretim Okulunda yaptı. Emniyet müdürü Ali Ekber Bektaş, içerisinde öğüt ve tavsiyelerin bulunduğu kendisinin kaleme aldığı mektupları öğrencilere verdi.

725
 
 
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü “Yaşayan kent yaşanacak Çanakkale” ile “Sağlıklı büyüyorum çünkü hayır demeyi biliyorum” projeleri ile bir ilke daha imza atıyor. “Sağlıklı büyüyorum çünkü hayır demeyi biliyorum” başlangıcı Cevatpaşa İlköğretim Okulunda yapıldı. İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, temel amacın çocukların sağlıklı büyümesini sağlamak olduğunu bildirdi.
 
“Hayır demeyi öğrenmeliyiz”
Cevatpaşa İlköğretim Okulu ziyaretinde bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş;  “18 Mart 2012- 31 Aralık 2012 tarihleri arasında 15 yaş üzeri çocuklarımız için  ‘yaşayan kent yaşanacak Çanakkale’ adı altında 15 yaş altı çocuklarımız için de “sağlıklı büyüyorum çünkü hayır demeyi biliyorum” konulu projeler geliştirdik” dedi.
 
Bektaş şunları söyledi; ““Sağlıklı büyüyorum çünkü hayır demeyi biliyorum” projesinin startını Cevatpaşa ilköğretim okulundan veriyoruz. Temel amacımız çocuklarımızın sağlıklı büyümelerini sağlamak. Geleceğin teminatı çocuklarımızın toplum içerisinde istenilen noktaya bazı şeylere hayır demeyi bilerek gelmelerini sağlamaya yönelik çalışmadır. Umarım ki başarılı olacaktır. Bu çalışma bütün ilköğretim okullarımızın tamamında okuyan öğrenciler lise de okuyan öğrencilere de daha sonraki zamanda ulaşacak. Öğretmenleri, aileleri ve kendileri ile biz uzmanlarımız hep bir araya gelerek ilerde yapacağımız toplantılarda çocuklarımıza daha yararlı bilgiler vereceğiz.”
 
 
Mektuptan bir bölüm…
“Bizim zamanımızda dünya bu kadar küçük değildi, çok büyüktü, biz sadece mahallemizi, köyümüzü bilirdik, uzak yerlerdeki iyi veya kötü şeyler bu kadar çabuk bizlere ulaşmıyordu. Biz mahallemizdeki, köyümüzdeki tüm arkadaşlarımızla toplanıp oyunlar oynadık, patlamış bir plastik top ile aylarca oynar ona gözümüz gibi bakardık. Bir kara lastik ayakkabımız olurdu, okula giderken, top oynarken, bayramlarda hep onu giyerdik, mahallede herkes birbirini tanırdı, biri yere düşse hepimiz elimizi uzatır onu kaldırırdık, hepimiz birbirimizi çok sever hep birbirimizin iyiliği için uğraşır, birbirimizi sık olarak uyarırdık, yaptıkları yanlış şeyleri arkadaşlarımıza anlatır, doğrusunun ne olduğunu söylerdik, etrafımızdaki kötü niyetli kişileri ve onlara uymaya çalışan arkadaşlarımızı ailemize - öğretmenlerimize söyler, onları korurduk, bizler küçük olduğumuz için bu tür durumlarda arkadaşlarımıza ancak ailemizi, öğretmenlerimizi haberdar ederek yardımcı olurduk, tanımadığımız ve bizi yanlarına çağıran kişilerle hiç görüşmedik, verdiklerini almadık, arkadaşlarımıza da aldırmadık, kötü alışkanlık kazanan arkadaşlarımızın tekliflerini reddettik, ısrar edenlerle görüşmedik, arkadaşlığımızı kestik, sağlımıza zarar verecek olan hiçbir alışkanlık kazanmadık, sağlımıza zarar verecek hiçbir şey yemedik, içmedik, annemizin-babamızın- öğretmelerimizin söyledikleri ve istedikleri dışında hareket etmedik, anlamadığımız şeyleri hep sorduk ve doğrusunu öğrendik, anlamadığımız şeylerin doğrusunu büyüklerimizden öğrendikten sonra doğru şeyler ise yaptık, yanlışlara ise hiç bakmadık, sadece derslerimize çalıştık, büyümeyi ve büyüyünce büyük-büyük insanlar olmayı, büyük şehirlere gitmeyi üniversite okumayı hayal ettik, tüm bu anlattıklarımı yaptık ve Çanakkale Emniyet Müdürü olduk.
 
Anne ve babanızın söylediklerine uyunuz, Tanımadığınız kimselerden yiyecek veya içecek almayınız. Tanımadığınız kimseler ile bilmediğiniz yerlere gitmeyiniz. Dışarıda ve okulda yaşadığınız iyi veya kötü olayları akşam eve geldiğinizde anne veya babanıza anlatınız. Arkadaşlarınızdan kötü alışkanlıklara başlayanlar olursa onları uyarınız ve kendi ailenize bildiriniz. Sizlere kötü alışkanlık aşılamak isteyenleri kesinlikle reddediniz. Onlar sizin arkadaşınız olamaz. Siz de iyi bilirsiniz ki arkadaşlar bir birlerinin kötülüklerini istemezler.
 
Sağlığınız her şeyden önemlidir. Sağlığınızı korumak için elinizden gelen her şeyi yapınız. Bizler sizleri çok seviyoruz, aileniz- öğretmenleriniz polis amca ve ablalarınız sizi çok seviyor, bizler sizlerden çok şeyler bekliyoruz, ülkeniz sizden çok şey bekliyor, lütfen biraz kendiniz için, sağlığınız için, aileniz için, Çanakkale için, ülkemiz için gereken her yerde kim olduğuna bakmaksızın olumsuz ve kötü tüm tekliflere Hayır demekten çekinmeyin, unutmayın ki "sağlam kafa - sağlam vücutta bulunur..."
Paylaş