“S” plaka denetimi artıyor

Çanakkale Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir servis yapan esnafa seslenerek “Yasa dışı öğrenci ve personel taşımacılığı yapanları bize bildirin” dedi. Başkan Demir, denetimlerde tespit edilen 9 araca cezai işlem yapılacağını kaydetti.

706
Çanakkale’de ‘S’ plakası olmadan servis yapan araçlar üzerindeki denetim artıyor. Özellikle sabah erken saatlerde personel ve öğrenci taşımacılığı yapan kayıt dışı işçi çalıştıran ve kiraladığı araçların ücretini ödemeyen kayıt dışı servisçilere gerekli cezai işlemin yapılacağını ifade eden Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir “Esnaf arkadaşlarımız hangi okul önünden kim yasa dışı yolcu taşıyor söylesinler. Esnaf arkadaşlarımız bize araçların plaklarını söylesinler, şikayet etsinler belediye zabıtası da daha kolaylıkla denetleyebilsin” dedi.
 
Başkan Demir şunları söyledi; “5393 sayılı kanuna göre şehir içi taşımacılık belediyeye geçti. Belediye yetkili, biz belediye ile birlikte çalışma yapıyoruz. 9 araca ‘S’ plaka olmadan servis yapıyor diye tutanak tutuldu. Ceza kurulunda bunlar görüşülecek. Ne ceza yazılacağı belli olacak. Daha öncede bu şikayetler dile geldi. Biz plaka istedik. Zabıta okul önünde yaptığı denetimde dokuz araca tutanak tuttu. Belediyenin ceza kurulunda görüşülecek. Servis araçları yönetmeliği 24. Maddeye göre eğitime katılmayan araç sahipleri hakkında yine cezai işlem görecek. Bu konularda çalışmalar oluyor. Şoför esnafının mağdur olmaması için çalışıyoruz.”
Paylaş