havadurum

“Rüzgar Enerjisi Projemizi hayata geçireceğiz”

Çanakkale Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından bu yıl 4’ncüsü düzenlenen gündem toplantısına Doğanlar Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan konuk olarak katıldı. Doğanlar Holding olarak yaptıkları çalışmaları ve projeleri işadamlarıyla paylaşan Doğan, enerji sektöründe bazı yatırımlar yapacaklarını açıkladı.

637
 
 
Akol Otel`de düzenlenen gündem toplantısına Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Türkmen, ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, ÇASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve iş adamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu, dernek olarak yaptıkları faaliyet ve çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Açılış konuşmasının ardından söz alan Doğanlar Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, 2015 yılı içerisinde 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi ile Çanakkale’ye enerji sektöründe yatırım yapacaklarının müjdesini verdi. Doğan ayrıca, yapımı devam eden TROYPARK AVM Alışveriş Merkezi`nin ise 30 Ocak’ta faaliyete geçeceğini ifade etti.
 
 
Aile meclisinin önemine vurgu yaptı
Kendi aralarında 25 yıl önce aile anayasası kurduklarını belirten Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan; “Aile meclisinin önemine vurgu yapmak istiyorum. 6 kardeş iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Biz 6 kardeşimiz, hepsi de işinin başındadır. 6 gelin ve 8 tane üçüncü kuşak ile toplam 21 kişilik bir aile meclisiyiz. Bizim bir aile anayasamız var. Biz bu yasayı 25 yıl önce Doğtaş ile bu anayasayı kurduk. Madde bir, bütün kardeşler eşit maaş alacak. Hepimiz eşit maaşla çalışıyoruz. Aile anayasamız şeffaftır. Bunu herkesle paylaşabilirim. Bizi bir araya getiren bu yazdığımız anayasamızdır” dedi.
 
“27 dükkandan oluşan AVM’miz tamamlanmak üzere”
Mobilya, inşaat, gıda ve enerji sektöründeki projelerinin yanı sıra çalışmalara da değinen Doğan; ROYPARK Alışveriş Merkezi`nin Ocak ayında faaliyete geçeceğini ifade ederek; “Doğyap inşaat şirketimize bağlı bir AVM’miz var. Bu AVM’yi biz 1999 yılında Çanakkale’de kurmuştuk. Fakat binaların eskimesi ve güncellenmesi gerektiğinden bildiğiniz gibi burayı yeniden düzenledik. 7 bin 500 metrekare kapalı alanda, 27 dükkandan oluşan bir AVM’miz tamamlanmak üzere. Açılış tarihini 30 Ocak olarak düşünüyoruz. Aslında buda çok büyük bir AVM değil. Butik bir AVM olacak” diye konuştu.
 
“Rüzgar Enerjisi Projemizi hayata geçireceğiz”
Doğanlar Holding olarak enerji sektörüyle ilgili de projelerinin olduğunu kaydeden Doğan, 250 milyon dolarlık Rüzgar Enerjisi Projesi`ni hayata geçireceklerini kaydetti. 2015 yılının ikinci yarısından itibaren bu yatırımları başlatacaklarını vurgulayan Doğan; “Biz 2007 yılında bizim Çanakkaleli olan Turgut Bozkurt’u Yönetim Kurulu Üyesi, danışmanı olarak almıştık. 1996 yılından bu yan sürekli danışmanlarımız oldu. 2007 yılında Çanakkale’deki doğalgazları konuşuyorduk. O zaman EPDK Başkanı Çanakkale’ye gelmişti. Ben o gün o toplantıda olmasaydım. Biz enerji sektörüne girmezdik. Bize sizde bu enerji sektörüne girsenize denildi. Çanakkale’de rüzgar enerjisi için çok büyük bir alan var. Bizde hiçbir bilgimiz olmamasına rağmen bir dosya hazırladık. Bir yıl boyunca Çanakkale’de rüzgar enerjisi için ölçüm direkleri diktik. İntepe’den Çan taraflarından ölçüm için 12-13 tane direk diktik. Sonra gittik dosyalarımızla 2007 Kasım ayında başvurumuzu yaptık. Dosyalarımız onaylandı. Bin megawatt talep ettik. Şuanda ihale oldu. Devletten 235 megawaat aldık. Bir tane Denizli’de var, 77 megawatt, Çanakkale’de 99,22 ve 50 megawatt’lık lokasyonda lisanslarımız var. Bunlar 235 megawaat yapıyor. Tabi burada 250 milyon dolarlık bir yatırımdan bahsediyoruz. Biz bu yatırım için kendimize bir Amerikan ortak bulduk. Amerikalı ortakla 2015 yılının ikinci yarısına itibaren bu yatırımlarımızı başlatacağız. 3 tane lokasyonla Çanakkale’de rüzgar enerjisi projemizi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. ÇASİAD ile gündem toplantısı Doğan`ın konuşmasının ardından soru cevap şeklinde devam etti.
Paylaş