havadurum

“Reyhanlı’nın sorumlusu Davutoğlu İstifa”

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamadan AKP’yi sorumlu tutan Ögrenci Kolektifleri üyeleri AKP il binası önünde bir araya geldi. Açıklamada Dışişleri Bakanı Davutoğlu istifaya davet edilirken, gençler AKP’den hesabın sorulacağını bildirdiler.

428
ÇOMÜ Ögrencisi bir gurup Hatay’ın ilçesi Reyhanlı da yaşanan ve yüzlerce vatandaşin hayatını kaybettiği yüzlercesinin de yaralandığı bombalı saldırıyı ve sonrasında meydana gelen gelişmeleri AKP İl Binası önünde protesto etti. Basın açıklamasına Ögrenci Kollektifleri, TKP, DİSK-GENEL İş Sendikası da destek verdi. ÇOMÜ’lü ögrenciler tarafından yapılan açıklamada “AKP dış politikasının hiçbir inandırıcılığı kalmamıştır. Davutoğlu kameralar karşisında gülerken, Reyhanlı’da ölü sayısının artması endişesi yaşamaktadır. Sınırlarımız güvenli, kimse bizim gücümüzü sınamaya kalkmasın derken AKP, masum insanlar katledilmektedir” denildi.
 
AKP’den Hesabı Gençlik Soracak
AKP İl Binası önünde gerçekleşen protesto da katılımcılar; “Tayyibin askeri olamayacağız” “Reyhanlı halkı yalnız değildir” sloganları da attı. AKP İl binası önünde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Hatay’ın reyhanlı ilçesinde bombalı saldırı yapılmış 100’ün üzerinde insan hayatını yitirmiş ve yüzlerce insan yaralanmıştır. Reyhan’lı Suriye’deki gerilimin Türkiye sınırlarına yansımasının adı olmuştur. Suriye’de kışkırtılan kirli savaş aylardır masum insanların ölümüyle sürüyor. Daha önce de yaşanan bu tür patlamalar sınırda yaşayan insanlara ölüm saçıyor. Davutoğlu’nın ‘sıfır sorun’ politikaları ‘sıfır barış’a dönüşmüş, bunun sonucunda Reyhanlı halkı katledilmiştir. AKP Bölgede yürüttüğü kirli Pazarlıklar sonucunda Türkiye sınırlarını savaş alanı haline çevirmis durumdadır. Elinde patlayan binlerce mülteciyi ne yapacağını nasıl kullanacağını kestiremezken ülkemizde cirit atan ÖSO militanları bölge halklarıyla çatismasinin önüne nasıl geçileceği konusunda hiçbir fikri yokken, özellikle Hatay halkının emperyalist savaş karşitı tavrını görmezden gelirken Tayyip Erdoğan çikip askeri müdahaleye hazır olduğunun naralarını atıyor. Kimin savaşi bu? Kim için yapılacak bu savaş? Bölgede yaşayan halkları görmezden gelip sahte savaşi kışkırtmak mıdır bölgesel güç olmak? AKP Hatay halkının acısını dindirmek yerine kendine siyasi çikar sağlayacak yaldızlı cümleler kuruyor. Çözüm sürecine elini güçlendirmekten tutun,savaşa girmeye olanak yaratmaya kadar felaketi lehine kullanmak istiyor. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Gözyaşina boğulmuş bu halk eğer bir savaşa verecekse o da emperyalizmin işbirlikçisi AKP’ye karşi olacaktır. Bugünde Ankara’da reyhanlı’daki katliamı protesto eden üniversiteliler dört bir koldan Dışişleri bakanlığına yürümek isterken polisin saldırısına maruz kalmıştır. Bizler ÇOMÜ’lü ögrenciler olarak Ankara’da yaşanan saldırıyı kınıyoruz. Büyük laflar edip hesap soracağız demeyi bırak artık AKP. Bu patlama ilk değil. Sınırlar cihatçı çetelerin üssü olmaktan çikarilmadikça da son olacak gibi durmuyor. AKP niyetini artık açıkça belli etmiştir. İnsanların ölümün siyasi rant elde etmek için bir araç olarak gören iktidar telkinlerle bu politikadan vazgeçmeyecektir. Eğer AKP savaş istiyorsa, emperyalizme karşi Ortadoğu halklarının barış çigligina destek olarak onlarla savaşacağımızı beyan ediyoruz. Bir hesap sorulacaksa AKP’den sorulacaktır. Biri hesap soracaksa bu da gençlik olacaktır.”
Paylaş