“Rektörlük seçimleri, ÇOMÜ’ye layık geçmeli”

AKP Milletvekili Aday Adayı Av. Erdoğan Madak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Bahar döneminin başlaması nedeniyle akademik ve idari personel ile öğrencileri tebrik etti. Madak, rektörlük seçimlerinin ÇOMÜ’ye layık geçmesini diledi. Üniversiteye yapılan katkılara dikkat çeken Madak, ÇOMÜ’yü daha da büyütmek için elinden geleni yapacağını belirtti.

927
AKP Milletvekili Aday Adayı Av. Erdoğan Madak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) 2014-2015 Bahar Döneminin başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Madak, ÇOMÜ’nin 45 bine yaklaşan öğrencisi, 1500’ün üzerinde akademik personeli, 800’ü aşkın idari personeli ile Çanakkale’nin gözbebeği bir kurum olduğuna dikkat çekti. Erdoğan Madak, Bahar döneminin başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada “ÇOMÜ’nün 13 fakültesi, 8 yüksekokulu ve 13 meslek yüksekokulunda görev yapan akademisyenler ile personeline ve öğrenim gören öğrencilerine iyi dileklerimi sunuyor ve Bahar döneminin verimli geçmesini temenni ediyorum. Gerek öğrencisi, gerekse akademik personeli olarak içinde bulunmaktan onur duyduğum üniversiteme, gerek bu süreçte gerekse kısmet olurda milletvekili olursam görev yapacağım süre içinde elimden gelen çabayı ve desteği vermeyi kendime vazife sayıyorum. ÇOMÜ; benimdir, bizimdir, hepimizindir.”
 
“Kazanan ÇOMÜ olacaktır”
AKP Milletvekili Aday Adayı Erdoğan Madak yaklaşan Rektörlük seçimlerine de değindi. Rektörlük seçimlerine giren akademisyenlerin birikimli ve değerli bilim insanları olduğuna dikkat çeken Madak, kazanan kim olursa olsun sonuçta Üniversite’nin kazanacağını kaydetti. Seçim sürecinin, üniversitenin daha da ilerlemesine katkı sunacağına inandığını söyleyen Madak, hangi akademisyen seçilirse seçilsin üniversitenin hizmetkarı olacağını ve siyasetin, bilimin ve bilim insanlarının katkılarıyla daha da gelişeceğine inandığını ifade etti. AKP Milletvekili Aday Adayı Erdoğan Madak, Çanakkale’nin bilimsel, kültürel ve ekonomik gelişiminde ÇOMÜ’nün çok önemli yeri olduğunu söyledi. Madak açıklamasında “AK Parti Hükümeti, son 12 yılda Üniversitemize 215.8 Milyon TL yatırım yapmıştır. 2003-2013 yılları arasında 5 yüksekokul, 2 enstitü, 12 araştırma ve uygulama merkezi ve 5 fakülte kurulmasını sağlamıştır. Üniversitemizin 2002 yılında 14 bine yakın öğrencisi vardı. Bugün bu sayı 45 bine ulaşmıştır. Bu yaklaşık 3 katlık bir artış demektir. Bu sayının daha da artması için elimden gelen çabayı göstereceğim. Özellikle ilçelerimizde bulunan okulların gerek akademik ve idari personeli, gerek öğrenci sayıları, gerekse fiziki olanakları bakımından bir cazibe merkezi haline getirmek ve kapasitelerini artırmak için var gücümle katkı sunacağım” dedi.
Paylaş