havadurum

“Protestomuz eğitim sistemine!”

İstanbul–Kartal İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören dört gencin Atatürk heykeli yanında çektirdikleri fotoğrafın sosyal medyada yaygın bir şekilde dağıtımı tepkileri de beraberinde getirdi. Kartal CHP Gençlik Kolları 3 gün sürecek bir Atatürk heykel nöbeti başlattıklarını duyururken, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Işıl Bozyiğit ise; “O fotoğraftaki gençleri protesto etmek istemiyoruz, bu yüzden bir eylem düzenlemedik. Ancak protesto edilecek birileri varsa onlar eğitim sisteminin başında bulunanlardır” dedi

1369
 
Sosyal medyadaki Atatürk Heykeli ile çekilmiş türbanlı öğrencilerin uygunsuz tavırlarının yer aldığı fotoğraf tepkilere neden oluyor.
 
CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Işıl Bozyiğit, Türkiye’de laikliğe karşı çok daha organize saldırılar düzenlendiğini, bu saldırıların ve eylemlerin basında bu kadar yankı bulmadığını, bir şekilde geçiştirildiğini belirterek ,“Bunu türbanlı olmayan gençler de yapıyor, hatta aynı paylaşım sitelerinde hızla bu türden fotoğraflarda paylaşılmaya başlandı. Bundan şu sonucu çıkarıyorum; demek ki eğitim sistemimiz değerlerimizi öğrencilerimize aşılayamıyor. O fotoğraftaki gençleri protesto etmek istemiyoruz, bu yüzden bir eylem düzenlemedik, eğer protesto edilecek birileri varsa onlar eğitim sisteminin başında bulunanlardır, Atatürk’ün varlığını her geçen gün eğitim sisteminden çıkarmaya çalışanlardır. Son günlerde Gençliğe Hitabe’nin okul kitaplarından hatta Kurtuluş Savaşının tüm müfredattan çıkarılmaya çalışıldığını görüyoruz. CHP’yi din düşmanı, imam hatip liseleri düşmanı gibi göstermeye çalışıyorlar. Fakat unutmamalılar ki ilk imam hatip kurslarını 1948 yılında CHP başlatmıştır” dedi.
Paylaş