“Parti rozeti artık çıkmıştır”

Kepez`de yeniden Belediye Başkanı seçilen Dr. Ömer Faruk Mutan, seçim sürecini değerlendirdi. Mutan, Kepez`de seçim sürecinin belli bir üslup ve seviyede yürüdüğünü hatırlatarak, diğer adaylara ve seçilen yeni meclise teşekkür etti. Mutan, “Yeni dönemde bir ve beraberiz. Artık, parti rozeti çıkmıştır. Siyaset, hizmet olarak gelecektir” ifadesini kullandı.

854
Tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale`de de geçtiğimiz günlerde (30 Mart Pazar günü) yapılan seçim sürecini değerlendiren Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, “30 Mart 2014 mahalli seçimler tüm Türkiye`de olduğu gibi Kepez`de de gerçekleşti. Öncelikle `hayırlı olsun` diyorum. Başkanlık yarışında her ne kadar oy pusulasında 5 kişi gösteriliyor ise de üç adaylı bir yarıştı. CHP, AKP ve MHP adayları yarıştılar. Gürültüsüz patırtısız geçti, sakindi ve belli bir seviyeden aşağıya düşmedi, bu da seçmen en önemli yanıydı. Tabi ki demokrasinin olmazsa olmazı, akciğeri sandıktır” dedi.
 
“Kepez halkı da sağ duyulu davrandı”
“Sonuçlar itibariyle tekrar yolumuza devam ediyoruz” diyen Mutan, “Siyaset özünde sorunları artırıcı değil, çözümleyici bir kurum olarak algılandı. Kepez halkı da bu anlamda sağ duyulu davrandı. Yarım bıraktığımız işlerin devamı ve yeni projeler nedeni ile tekrar 5 yıllık bir süre tanıdı. Biz de Kepez halkının bize olan güveni noktasında, önümüzdeki 5 yılı yine birlikte, beraber, katılımcı, şeffaf ve kapısız bir konseptle devam ettireceğiz. Ben bu arada seçilen diğer partilerden belediye meclis üyelerine de teşekkür ediyorum. Seçim sonucunda 5 sıra, bir kontejyan ile birlikte 6 CHP, 4 AKP ve bir de MHP`li meclis üyemiz olacak. İlk meclisimizi de ayın 7`sinde gerçekleştireceğiz. İnşallah hayırlı olur” ifadelerini kullandı.
 
“Kepez bir cazibe merkezi”
“Ben bu süreçte yarışa katılan diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum” diyen Mutan, “Süreci en azından belli bir seviye ve olgunlukta götürdük. Kepez halkı da bunu izledi, gördü. Kepez`de siyaset artık olgunlaştı. 20 küsur yıllık belediyeyiz. Bu Kepez`in altıncı seçimiydi. Artan bir nüfusumuz var. ilk kurulduğumuzda 4 binlerde olan nüfusumuz şuanda 17-18 binlere dayanmış durumda. Ciddi bir demografik hareketlilik var. Göç alıyoruz, bu da doğal bir durum. Kepez, Çanakkale`nin yükselen bir yıldızıdır. Kamu kurum ve kuruluşları ile yatırımcıların ilgi odağı, cazibe merkezi haline geldi Kepez” şeklinde konuştu.
 
“Parti rozeti çıkmıştır”
Herkesin belediye başkanı olduğunu vurgulayan Mutan, “Şunu biliyoruz ki; insanın olduğu yerde sorun vardır, ama çözümü olmayan hiçbir sorun da yoktur. Belediyemizin bütçe ve imkanları çerçevesinde elimizden geldiğince, ihtiyaçları da sıralayarak öncelik noktasında çözüm üretmek biz yönetimin görevi. Yeni dönemde biraz önce ifade ettiğim gibi bir ve beraberiz. Artık, parti rozeti çıkmıştır. Siyaset, hizmet olarak gelecektir. O nedenle tüm Kepezli vatandaşlarımı kucaklıyorum. CHP`li, AKP`li, MHP`li, SP`li demeden dün kucakladık, yarın da kucaklayacağız” dedi.
Paylaş