“Parti içi demokrasi şarttır”

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları`nın düzenlediği etkinlikte partili kadınlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Halk Partisi`nde 2015 genel seçimleri için milletvekili adaylarının belirlenmesi noktasında ön seçime işaret ederken, parti içi demokrasinin de şart olduğuna dikkat çekti. Genel seçimlerde CHP`nin birinci parti olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Gökhan; “Çanakkale`de 2 milletvekili çıkartmamız için birinci parti olmamız şart. Bunu sağlayacağız. 2 milletvekili çıkartmamızın şartı ise aday tespitlerinin tüm üye ile ön seçim yapılmasıdır. Parti içi demokrasi şarttır” dedi.

636
 
CHP Merkez İlçe Kadın Kolları`nın organize ettiği Yeni Yıl etkinliğine katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerin önemine dikkat çekerek, bu seçimlerde başarılı olmak için kadınların çalışmalarının çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Marina Restaurant`ta düzenlenen etkinliğe Beleidye Başkanı Ülgür Gökhan ile eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Belediye Meclis Üyesi Bilge Şimşek, Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güzin Akar ve çok sayıda partili kadın katıldı. CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güzin Akar`ın konuşmasının ardından kadınlara seslenen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Örgütü`nde gece gündüz demeden çalışan kadınların bu emeğinin takdire şayan olduğunu söyledi. Ancak parti içi demokrasinin işlemediği noktalarda ve örgütlerin dinamiklerine sorulmadan tepeden yapılan tespitler sonucunda örgütlerin küstürüldüğüne ve ikiye bölündüğüne dikkat çeken Başkan Gökhan; “Örgütler canla başla çalışıyorlar. Özellikle örgütlerdeki kadınların çalışmaları noktasında gerçekten çok takdire şayan bir durum var. Bunu kadınlar her vesile ile gösteriyorlar. Ama geldiğimiz bazı noktalarda parti içi demokrasinin işlemediği noktalarda ve örgütlerin dinamiklerine sorulmadan tepeden yapılan tespitler sonucunda örgütler küstürülüyor. Örgütler ikiye bölünüyor. Örgütlerin motivasyonu düşüyor. Bu durum ortaya konuyor ve kazanacağımız yerleri ve elimizdeki yerleri de kaybediyoruz. Yoksa biz Çanakkale`nin tamamında Cumhuriyet Halk Partisi`nin çoğunluğu oyunu alabilecek kapasitedeyiz. Neden? Kadınlarımız sayesinde. Çünkü gerçekten kadınlar çok çaba gösteriyor. Bunu önümüzdeki yerel seçimlere de yansıtacağız” dedi.
 
 
“Kadınlarımız canla başla çalışıyor”
“2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Bu seçimde Genel Başkanımızın takdirini burada canla başla savunmak için çalıştık” diyen Başkan Gökhan; “Adaylar içimize sinse de sinmese de bu görevi yaptık. Çanakkale genelinde ve merkez ilçede gerçekten genelde %55, merkezde ise %66 oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partisi`nin desteklemiş olduğu adaya oy çıkardık. Yine burada kadınlarımız canla başla çalıştılar. Türkiye`de yolsuzluk soruşturmasının örtülmesiyle ilgili çabaları görüyorsunuz. Yine kadınlara karşı şiddetin giderek arttığını görüyorsunuz. Çocuk yaşta kızların evlendiğini görüyorsunuz. Çocukların tutuklandığını görüyorsunuz. Ama kendi yolsuzluklarını örtmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini de görüyorsunuz. Bu şartlarda seçime girmek durumundayız. En geç Haziran ayında yapılacak olan seçime bu şartlarda girmek durumundayız. Bunları takip edeceğiz ve bu bilinçle halkın içine gireceğiz. Özellikle kadınlarımız evlere girecek ve bunları tek tek anlatacak” şeklinde konuştu.
 
 
Gökhan`dan tepki
“CHP`de artık saygıyı ve sevgiyi öne çıkartmak zorundayız”
Kadınlar arasındaki dayanışmanın önemli olduğunu kaydeden Başkan Gökhan; dayanışmak zorunda olduklarını ve artık CHP`de saygıyı ve sevgiyi öne çıkartmak zorunda olduklarını söyledi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı`nın düzenlediği 2. Marmara Bölge Toplantısı`na çağrılmamasını da tepki gösteren Başkan Gökhan; “Kadınlar arasındaki dayanışma çok önemli. Sonuna kadar Merkez İlçe Kadın Kollarının yanında olmaya devam edeceğiz. Yöremizdeki kadınların talepleri olursa memnuniyetle yerine getiririm. Memnuniyetle onlara destek olurum. Çünkü dayanışmak zorundayız. Ayrışmak durumunda değiliz. Artık bu örgütte saygıyı ve sevgiyi öne çıkartmak zorundayız. Yani bir Genel Merkez Kadın MYK toplantısına bir belediye başkanının çağrılmamasını hazmetmememiz gerekir. Bu konuda kesinlikle tepki koymanız gerekir. Çünkü ben sizlerin gücüyle seçiliyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanıyım. Ben partiyi temsil ediyorum. Benim için bu çok önemlidir. Herkes buna saygı göstermek zorundadır. Sıfatı ne olursa olsun, çünkü ben kadınların emeğini üstümde taşıyorum. Sizler sayesinde gece gündüz çalışarak partimizin başarısı için çalışıyorsunuz. Ben sadece bir temsilciyim. Ben sizler ve Cumhuriyet Halk Partisi adına görev yapıyorum. Dolayısıyla ben her zaman sizin emrinizdeyim. Ama sizler adına saygıyı da hak etmek durumundayım” diye konuştu.
 
 
“Birinci parti olmamız şart”
2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde CHP`nin birinci parti olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Gökhan, birinci parti olamamaları halinde Çanakkale`de sadece bir milletvekili çıkarabilme durumuyla karşı karşıya kalacaklarını ifade etti. 2 milletvekili çıkartmaları için CHP`nin birinci parti olmasının şart olduğunun altını çizen Başkan Gökhan; “Önümüzdeki süreçte bütün ilçeleri tekrar almak için mücadele edeceğiz. Bu konuda hiç tereddüt yok. Önümüzde 2015 genel seçim var. Bu seçimler çok çok önemli. Çanakkale`de birinci parti olmamamız için 9500 oy farkı kaldı. Yani Akp ile aramızda sadece 9500 oy farkı var. Bu kapatılabilir mi? Çok rahat kapatılabilir. Çok çok rahat kapatacağız ve buna inanıyoruz. İddia ediyorum kapatacağız. Birinci parti olmadan da milletvekili çıkarabiliyoruz düşüncesine asla kapılmayın. Sakın yanılmayın. Geçen sefer MHP`nin yanlış adayı dolayısıyla 2. milletvekilini biz çıkardık. Yoksa bu şartta ki MHP kaybettiği oyları geri aldı, burada birinci parti olamazsak sadece ve sadece bir milletvekili çıkarabilme durumundayız. 2 milletvekili çıkartmamız için birinci parti olmamız şart. Bunu sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
 
 
 
“Adaylar ön seçim ile belirlenmeli”
CHP`nin Çanakkale`de 2 milletvekili çıkartabilmesinin tek şartının, tüm üyelerin katılacağı ön seçim yapılması gerektiğine işaret eden Başkan Gökhan; “Çanakkale`de 2 milletvekili çıkartmamızın şartı nedir? Aday tespitlerinin tüm üye ile ön seçim yapılmasıdır. Parti içi demokrasi şarttır. Adaylarımız yarışırlar ve üyelerimiz oylarını verir. Ondan sonra sıralamada kim olursa CHP`nin milletvekili adayları tespit edilir. Birinci parti olmanın, 2 milletvekilinden öte ne önemi var? Şu önemi var. Biliyorsunuz Bülent Arınç, 30 küsur tane daha il bütün şehir olacak dedi. Bütün şehir olacağız. Çünkü 500 bini geçtik muhtemelen çizgiyi 500 bine getirirlerse biz de önümüzdeki 2019 seçimlerinde bütün şehir olacağız. Peki bu ne demek? Çanakkale`de tüm il, ilçeler ve köylerdeki oyların toplamıyla burada başkan seçilecek. Herkes Çanakkale Bütün Şehir Başkanlığı için oy kullanacaklar. Dolayısıyla genel seçimlerde birinci parti olursak ki olacağız, buradan hareketle önümüzdeki dört yıl boyunca bu avantajımızı ve başarımızı koruyacağız, ona göre hazırlanacağız. Bu noktada genel seçimlerde birinci parti olmamızın mutlaka gerektiğini ortaya koyuyor. Yapabilir miyiz? Kesinlikle yaparız. Kimlerle yapacağız? Kadınlarımızla yapacağız. Her mücadelede kadınlar var. Onun için çalışmalar yapıp sizlerle birlikte başarıya koşacağız” dedi. Yapılan konuşmaların ardından CHP`li kadınlar çalınan şarkılar eşliğinde oynayıp yeni yılı hep birlikte kutladılar.
Paylaş