“Özgür” Üniversite’de soruşturma baskısı...

“Türkiye`nin en özgürlükçü(!) üniversitesi vaadiyle göreve gelen ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, tam da bahsettiği gibi üniversiteyi Türkiye`nin en özgür(!) üniversitesi haline getirmeye devam ediyor” şeklinde ironi yapan ÇOMÜ Öğrenci Kolektifleri mensupları haklarında çeşitli gerekçeler ile açılan soruşturmaları kınadılar.

653
ÇOMÜ Öğrenci Kolektifi üniversitede öğrenciler için açılan soruşturmaların kendilerini yıldıramayacağını belirterek” ÇOMÜ Kolektif olarak bizler buradan bir kez daha ÇOMÜ Yönetimi`ne sesleniyoruz " Üniversite, sokak, ülke özgür kalana dek mücadelemize devam edeceğiz. Amfi amfi, fakülte fakülte yaşadığımız alanları özgürleştireceğiz." dediler.
 
Yaptıkları yazılı açıklamada “Her şartta en özgür(!) üniversite söylemiyle hareket eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, anayasalar tarafından güvence altına alınmış basın açıklaması da dahil olmak üzere her konuda öğrencilerine soruşturma açmaya ve cezalar yağdırmaya devam ediyor. ÇOMÜ`de yönetimin değişmesiyle birlikte göreve gelen yeni yönetim, kadrolarda yaptığı değişiklikle birlikte üniversitelileri de baskı altına almaya çalışıyor”şeklinde değerlendirme yapan ÇOMÜ Öğrenci Kolektifleri açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:”İşten atılan 36 tane ÇOMÜ işçisi için bildiri dağıtan ve basın açıklaması yapan öğrencilere soruşturma açan ÇOMÜ yönetimi, bu kez de hedefine ÇOMÜ Kolektif`i almış gözüküyor. 1 Mayıs döneminde fakülte fakülte gezilerek yapılan çağrıdan ve asılan afişlerden rahatsız olan ÇOMÜ Yönetimi, yaz tatilini fırsat bilerek öğrencilere soruşturma açmıştır. Burhan Kuzu`ya yumurta atılmasından sonra okulda her koşulda ÇOMÜ Kolektif`e soruşturma açan, baskı uygulamaya çalışan ÇOMÜ Yönetimi, 1 Mayıs Emek, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla ÇOMÜ Kolektif`in yaptığı hazırlıkları ve çalışmaları sonucunu da izleyerek soruşturmayla tamamlamıştır” Soruşturma kapsamında kendilerine yöneltilen sorulara atıfta bulun ÇOMÜ Öğrenci Kollektifleri “Sorulan sorulardan da anlaşılacağı üzere ÇOMÜ Yönetimi, en temel haklarımız olan basın açıklaması yapma, bildiri dağıtma, afiş yapıştırma vs. bile tahammül edememektedir” dedi.
Paylaş