havadurum

“Oyum HDP’ye” diyen CHP’liler var!

DİSK`e bağlı Genel-İş Çanakkale Şubesi, 7 Haziran seçimlerine yönelik dayanışma amacıyla, HDP Çanakkale İl örgütüne bir ziyaret gerçekleştirdi. HDP İl binasında yapılan ziyarette konuşan Genel- iş Şube Başkanı Erdinç Uslan, Çanakkale`de yaşayanların da artık HDP`yi alternatif görmeye başladığını söyledi. Uslan, “Cumhuriyet Halk Partisi içinde, `Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan ilk ikiye girerse ben HDP`ye oy vereceğim` diyen en az 50 kişiyi isim isim sayarım ki bunların çoğu partinin Çanakkale`de önde gelen isimleri” ifadelerini kullandı.

939
 
 
7 Haziran seçimleri adaylık süreçleri tüm hızıyla devam ederken, dün Genel- iş Şube Başkanı Erdinç Uslan ve Şube Sekreteri Canan Can, HDP Çanakkale il başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanlığında gerçekleşen ziyarette, HDP Eş Başkanları Rahime Kanılga ve Şehmus Aslan, HDP aday adayları Leyla Yavuz ve Özlem Ergur Açanal ile il yöneticileri de hazır bulundu. Çanakkale`de demokratik hareketin dağınık olduğunu dile getiren Şube Başkanı Uslan; “Çanakkale`de demokratik platformlardaki bu dağınıklığı, bu kargaşayı, bölünmüşlüğü gördükten sonra yan yana omuz omuza mücadele etmesi gerekenlerin bir şekilde temas etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ziyaretimizle hem tanışmış olmak, hem de ilişkilerimizi daha da ileriye taşımanın bir adımı olsun istedik. Bildiğiniz gibi ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Toplumun her kesimi baskı altında. Çektiğimiz çileler ortak. Çanakkale`de maalesef dağılmayı çok seven bir yapı var. Birleşme çağrısı defalarca yapmamıza rağmen bu sağlanamadı. Biz de ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Her yapı kendi doğru bildiği noktaya çekmeye çalışıyor. Bir tarafla ortak hareket ettiğiniz zaman diğer yapılardan bölücü, birleştirici olmayan söylemler duyuluyor. Bunlarda bir araya gelmemizi engelliyor.” dedi.
 
“Çanakkale`de HDP alternatif olarak görülmeye başlandı”
Türkiye`de yakın zamanda siyasette çok şeyin değiştiğini belirten Uslan; “İnsanlar alternatif parti olarak HDP`yi görmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi içinde, Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan ilk ikiye girerse ben HDP`ye oy vereceğim diyen en az 50 kişiyi isim isim sayarım. Ki bunların çoğu partinin Çanakkale`de önde gelen isimleri. Artık Türkiye`de siyaset yapmak kolay bir iş değil. Ciddi çalışma ve ciddi direnç göstermek gerekiyor. İnsanlar artık Cumhuriyet Halk Partisi`nin siyaset ve muhalefet yapamadığını gördükçe, alternatif arayışında olduklarının sinyallerini veriyorlar. Bunun örneği Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Bizler aynı tarafta siyaset, aynı bakış açısına sahip olarak mücadele ederken, elimizi taşın altına koymaktan hiç bir zaman çekinmedik. Bu konuda sendikamızın 4 yılda çok değiştiğini düşünüyorum. Cesur insanlarız. Yardıma ihtiyaç duyduğunuz her an bizler sizlerle birlikte oluruz. Bizim yardıma ihtiyacımız olduğunda da sizin yanımızda olacağınızı biliyoruz. Dolayısıyla bu temaslarımızı arttıralım, birlikte komiteler kuralım. Kamuoyu önünde de bunu çok rahatlıkla paylaşabilirim. Hiç kimseden korkum çekincem yok. İsteyen istediğini desin. Kendim siyasetin içine girmeyi düşünmüyorum. Sivil toplum hareketlerinde de görevinizi layıkıyla yerine getirirseniz, insanların içinde olursanız, onların dertlerine ortak olursanız bir siyasetçi kadar değeriniz olacağını düşünüyorum. 1980 darbesinden sonra sınıf sendikacılığının olmadığı, insanların ekmek davası mücadelesi vermekten korktuğu bir toplum yaratıldı. Bunu kıran HDP anlayışı oldu. Buna şunu örnek verebiliriz; 2006 yılından bu yana AKP hükümeti taşeron sistemin önünü açtı. BDP döneminde, parti merkezinden 26 maddelik karar metni çıktı ve BDP merkezi bütün Belediyelerine, bu maddellerin ihaleye gircek firmalara şart koyulacağını bildirdi. Bütün BDP belediyeleri bunu hizmet alımı ihalelerinde bunları firmalara kabul ettirdiler. Sendikaya üye olmayan taşeron çalışanlar, böylelikle belediyelerin bu maddeleri dayatması sayesinde, bir çok hak kazandılar. Bu bize örnek teşkil oldu. Biz de Çanakkale Belediyesi`nde bunun 5 maddesini hayata geçirdik” diye belirtti.
 
“Başkanlık sisteminin önünü kesecek tek güç HDP`dir”
Genel-İş sendikasının yaptığı ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden HDP Çanakkale İl Eşbaşkanı Şehmus Aslan; “ Bugün bizleri ziyaretinizden dolayı büyük mutluluk duyduk. HDP olarak bizim temel amacımız, sendikalarla, demokrasi güçleriyle mücadeleyi ilerletmek. Eğer Türkiye` de birşeyler değişecekse, bu dediğimiz güçlerin birlşemesiyle olacaktır. Eğer bu birliktelik, bu güç yaratılmazsa, o zaman başkanlık sistemi gibi bir tehlikeyle karşı karşıya kalırız. Bugün parti olarak, HDP olarak seçime girmenin tam zamanıdır. Başkanlık sisteminin önünü kesecek tek güç HDP` dir.” dedi.
Paylaş