“Ormandaki ağaçlar neden kesiliyor?”

CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü`nde ormanda yer alan ağaçların kesildiğini ve bu kesilen ağaçların içinde parmak kalınlığında olan fidanlarında bulunduğunu söyledi.

1316
İl Genel Meclisi toplantısında gündem dışı söz alan CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, kentte yaşanan bazı sorunları gündeme getirerek bu konularda meclisin bilgilendirilmesini talep etti. Çanakkale`de daha öncede tartışma konusu olan kömür meselesine değinen Öztürk; “Kömür meselesini sordum ama cevap alamadım. 15 Ekim`den itibaren kömürler geldi ve okul depolarına girdi. Ne hikmetse, kömürleri siyahtan beyaza mı çevirmek istemişler ne yapmışlarsa kömürler yıkanmış. Neden yıkandı bu kömürler? Benim bildiğim kömüre su değerse kömür iyi yanar. Bunu biliyorum. Kesin kabul yapıldı mı yapılmadı mı herhangi bir bilgi yok. Eğer yapılmadıysa analizler yapıldı mı yoksa yapılacak mı? Ne zaman yapılacak? Bu analizleri yapmak için meclisimisden herhangi bir komisyon oluşturulacak mı?” dedi.
 
“GESTAŞ sorunu çözsün”
Çanakkale iskelesinden geçemeyen ağır tonajlı vasıtaları kullanan şoförlere GESTAŞ`ın yardımcı olması gerektiğini ifade eden Öztürk; “Çanakkale halkının GESTAŞ ile ilgili bazı sorunları var. Ağır tonajlı vasıtalar Çanakkale iskelesine sokulmuyor. Doğrudur. Bu araçlar Çanakkale iskelesinden karşıya geçemiyor. Örneğin Eceabat`a veya Gökçeada`ya gidecek bir malzemenin Lapseki Gelibolu`dan dolaşması gerekiyor. Bu da insanlara belli bir yük getiriyor. Bu insanlara bu yükü çektirmektense, GESTAŞ`tan istediğim Çanakkale`deki kamyoncu vatandaşlara yardımcı olmak için Kepez iskelesini GESTAŞ`ın kullanmasını istiyorum. Her ne kadar genel müdür, telefonla görüşmemizde `Bizi kurtarmıyor` ifadesini kullandı. O zaman kurtaracak şeklini bulmak gerekiyor. Bunun da kolayı var. Haftada iki gün dersin. Bunu kamuoyuna duyurursun. Kepez`den ağır tonajlı vasıtalar için şu tarihlerde ve şu saatlerde bir arabalı vapur kalkacaktır dersin. Bu insanların çıkmazına bir çare bulunması gerekir diye düşünüyorum” diye konuştu.
 
“Ağaçlar kesiliyor. Neden?”
Merkeze bağlı bazı köylerde ormanlık alanlarda bulunan ağaçların kesildiğini vurgulayan Öztürk, Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü`nün bir an önce bu konuda meclis üyelerini bilgilendirmesi gerektiğini kaydetti. Öztürk şu şekilde konuştu: “Ormanlarda bir kesim var. Merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü`nde orman düz olarak kesiliyor. Ne hikmetse, parmak kalınlığında olan ağaçlarda kesiliyor. Ne yapacaklarsa bunu anlamak mümkün değil. Kesilen ağaçların birde taşınma olayı var. İstiyorsanız, buradan bir komisyon kalksın ve Yukarı Okçular Köyü`ne gitsin. Köyün içinde kazıklar dikili. Bunlar ne biliyormusunuz? Bunlar su borularının patlak yerleri. 100 tonluk araba geçiyor. Kırkayak dediğimiz arabalar geçiyor. Köyün içinden geçer mi bu arabalar? Anlamak mümkün değil. Köyün içinde bütün telefon telleri kopmuş. Telefonlar çalışmıyor. Ne bakan var ne de kontrol eden. Bu olmaz. Bu ağaçları bunun için kesiyoruz diye açıklama yapsınlar. Meclisimizin bu konulardan bilgisi olması gerekir. Biz de vatandaşa bu şunun için yapılıyor diyelim. Bir an önce Orman İşletme Müdürlüğü bize bilgi versin”
Paylaş