“Organik pazar için üzerimize düşeni yaparız”

Organik tarım üretiminin bölgemizde gelişmesi ve organik tarım ürünlerine her geçen gün artan ilgi, vatandaşların organik pazar oluşturulması talebini de beraberinde getiriyor. Çanakkaleli vatandaşların organik tarım ürünlerine ilgisinin artmasına bağlı olarak gerçekten organik üretim ile üretilmiş, kontrolü yapılmış sertifikalı ürünleri satın alma isteği; organik pazar oluşturulması talebini beraberinde getiriyor.

614
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO), çeşitli kimyasal kalıntıların gıda ürünleri üzerindeki etkisi tartışmalarının yoğunlaşmasıyla bu noktada daha sağlıklı organik ürünlere karşı ilgiyi arttırıyor.
 
Çanakkaleli vatandaşlar böylesi ürünleri satın alabilecekleri bir imkanın yaratılması isteklerini gündeme taşıdılar. Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bu konuda belediyemize yapılmış herhangi bir müracaat yoktur. Meslek odalarının, üretici birliklerinin bu konuda bir talebi olur ise bunu değerlendirmeye hazırız. Çanakkale Belediyesi olarak bu imkanı yaratacak alt yapımız var. Organik tarım üreticilerinin üretim-lerini bu kentte böyle bir imkan ile değerlendirme istekleri olur ise biz bunu değerlendiririz. Önemli olan üreticilerin ve onların örgütlerinin bu konudaki yaklaşımlarıdır” dedi.
 
Çanakkale Belediyesi’nin organik pazar oluşturulması konusunda vereceği destek üzerine şimdi dikkatler bu konuda faaliyet gösteren meslek örgütlerine çevrildi...
Paylaş