“Onlar şov yapacak, biz seyredeceğiz”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları`nın 100. yıldönümü olan 2015 yılı ile ilgili endişelerini paylaştı. Çanakkale`de 2015 yılı ile ilgili etkinlikler ve programlar yapıldığını ancak bazı eksikliklerin olduğunu belirten Başkan Gökhan, Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı`nın ne bütçesinin ne kadrosunun ne de yetkisinin olduğuna dikkat çekti. 2015 ile ilgili endişesini de işadamlarıyla paylaşan Başkan Gökhan; “Şundan endişe duyuyorum. Avustralyalılar, Yeni Zelandalılar, İngilizler, Fransızlar gelecek burada şov yapacaklar. Biz de böyle karşıdan seyredeceğiz. Bu ayıp olacak. Ben bunun utancını şimdiden hissediyorum açıkçası” dedi.

561
 
 
Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği tarafından düzenlenen `2015 Dünya, Türkiye ve Çanakkale` konulu yeni yılın ilk organizasyonuna konuk olarak Belediye Başkanı Ülgür Gökhan katıldı. Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Vural, yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda basın mensubunun yer aldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları`nın 100. yıldönümü olan 2015 yılı için organize edilen kutlama ve etkinlikler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çanakkale`de 2015 yılı ile ilgili etkinlikler ve programlar yapıldığını ancak bazı eksikliklerin olduğuna dikkat çeken Başkan Gökhan; 2015 yılı için kurulan Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı`nın ne bütçesinin ne kadrosunun ne de yetkisinin olduğunu belirterek; “2015 Çanakkale Savaşları`nın 100. yılı. Çanakkale Savaşları`nın 100. yılında bir takım programlar ve etkinlikler yapılıyor. Bu süreç içerisinde etkinlikler birer birer yapılacak ama belli bir program dahilinde gitmediğini söylüyorum. Bir eksiklik var. Nedir bu eksiklik? Net bir baş yok. Yani yasayla 100. yıl kutlamaları konusu Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı`na verildi. Başkan vekili atandı olabilir. Vekil olmasında bir sıkıntı yok. Fakat Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı`nın ne bütçesi ne kadrosu ne de yetkisi var. Bu noktada sayın Valimizin de çok fazla bir hareket alanı gözükmüyor. Koordinasyon Merkezi`ne gelen projeler var. Ama o projelerin hayata geçirilmesi noktasında hareket edebilme kabiliyeti yok denecek kadar az. Bu iş bütçe meselesi. Ankara bu konuda ne yapıyor bilmiyorum. Etkinlik olarak gördüğümüz konu su perdesi. Onu da kente kazandıran Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası`na teşekkür ediyoruz” dedi.
 
 
“Onlar şov yapacak biz de karşıdan seyredeceğiz”
Çanakkale`de kalıcı eserler yapılması gerektiğini de söyleyen Başkan Gökhan, Koordinasyon Merkezi`ne gelen projelerin hayata geçirilmesi noktasında hareket edebilme kabiliyetinin yok denecek kadar az olduğunu ifade etti. 2015 yılı için Çanakkale`ye gelecek olan Avustralyalıların, Yeni Zelandalıların, İngilizlerin ve Fransızların burada şov yapacağını ve Çanakkalelilerin de bu şovu karşıdan izlemekle yetineceğini ileri süren Başkan Gökhan, bunun utancını da şimdiden hissettiğini vurgulayarak; “Bizimde kendimize göre etkinliklerimiz var ve yapacağız. Ama belediye bütçesi ile ne kadar olabilir. Ama Çanakkale`de kalıcı eserler yapmalıyız. Bunun için bir harekette bulunmalıyız. Çadırın bulunduğu alan ile ilgili büyük bir kültür merkezi ve bir savaş müzesi düşüncelerimiz var. Ama hayata geçirme noktasında maalesef zafiyetimiz var. Şundan endişe duyuyorum. Avustralyalılar, Yeni Zelandalılar, İngilizler, Fransızlar gelecek burada şov yapacaklar. Biz de böyle karşıdan seyredeceğiz. Bu ayıp olacak. Ben bunun utancını şimdiden hissediyorum açıkçası. Onun için arkadaşlarla bir şeyler yapma noktasında hareket ediyoruz. Ama ne kadar yeterli olacak bilmiyorum” diye konuştu.
 
“Kentimiz için çalışıyoruz”
Çanakkale Belediyesi`nin kentte gerçekleştirdiği çalışmaları da işadamlarına aktaran Başkan Gökhan şu şekilde konuştu: “100. yılın dışında Belediye binamızın ihalesi yapıldı. Sosyal Konutlar ile ilgili proje çalışması tamamlandı. Konutların yenilenme konusundaki çalışmalar devam ediyor. Kordon proje çalışmamız ile ilgili çalışmalarda devam diyor. İskele Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı ile ilgili sözleşme yapacağız. Güzelyalı ve Dardanos`un alt yapı sorunu var. Bununla ilgili artık son noktaya geldik. İhaleye hazır halde ama arıtmanın yöntem ve yeri konusunda son aşamaya geldik. Çanakkale`de altyapı çalışmaları sürüyor. Karacaören`de yeni imar alanımız var. Onun harita işleri bitmek üzere. Ondan sonra da alt yapısını yapıp imara açılacak. Yat Limanımızın biraz büyütülmesi noktasında çalışmamız var. Kapasitesini biraz daha büyüteceğiz. Barbaros pazar yeri ile ilgili çalışmamızı sürdürüyoruz.”
 
Gökhan basın özgürlüğüne dikkat çekti
Öte yandan Başkan Gökhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü de kutladı. Türkiye`de basına yönelik yapılan baskıları eleştiren Başkan Gökhan, halkın doğru haber alma özgürlüğüne engel olunmaması gerektiğini ifade ederek şu şekilde konuştu: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutluyorum. İnşallah basına yapılan saldırıların durmasını, özgür basının daha da özgürce düşüncelerini ifade edebilme şanslarını bulmalarını diliyorum. Bunu bütün dünya için diliyorum. Haberi saklaması basından beklenemez. Hiç birimiz bunu bekleyemeyiz. Ancak basın haberleri verirken, iyi incelemesi ve doğru haber vermek ile de mükellefiyetindedir. Yani kafasına göre haber, kişiye göre haber, adamına göre haber, siyasete göre haber özgür basına yakışmayan bir davranış biçimidir. Her haberi saklamadan yayınlayacaktır. Ama doğru haberin peşine gidecektir ve doğru bilgiler verecektir. Benim ile ilgili yanlış bir haber yapmak en fazla beni rencide eder. Ama en büyük haksızlığı halka yaparsınız. Halkın doğru haber alma özgürlüğüne engel olmamalısınız. Halkın doğru haber alma özgürlüğünü basın yoluyla sağlamamız lazım. Basının da sonuna kadar bağımsız bir biçimde bütün haberleri yapması ve yorumlamasını elbette ki biz de destekliyoruz.” Toplantı Başkan Gökhan`a yöneltilen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.
Paylaş