havadurum

“Onlar ne kadar uğraşırsa, biz o kadar güçleniyoruz”

Halkların Demokratik Partisi Çanakkale Milletvekili adayları, hafta sonu düzenlenen yemekte seçmenlerle buluştu. Şölen havasında geçen toplantıda, adaylar seçmenlere ve parti üyelerine seslenerek, bütün engellemelere, baskılara rağmen 7 Haziran`dan sonra `Yeni yaşamı`ı kuracaklarını belirttiler. HDP İl Eş Başkanı Şehmus Aslan; “Onlar, HDP ile ne kadar uğraşırsa, biz o kadar güçleniyoruz” dediler.

514
 
 
7 Haziran seçimlerine parti olarak girme kararı alan ve çalışmalarını da bu doğrultuda yürüten Halkların Demokratik Partisi, Türkiye genelinde halkla buluşmaya devam ediyor. HDP Çanakkale Milletvekili Adayları hafta sonu Dabakoğlu Tesisleri`nde düzenlenen yemekte seçmenler ve partililerle bir araya geldi. Şölen havasında geçen buluşmada, seçmenler HDP Çanakkale Milletvekili Adayları Özlem Ergun Açanal, Mihriban Şah, Ergin Fidan ve Leyla Yavuz`a yoğun ilgi gösterdi. Düzenlenen geceye ilgi fazla olunca, salona sığmayan konuklar için yeni masalar kuruldu. Yemeğe Emek Partisi, Halkevleri, SYKP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Eğitim-Sen, İnsan Hakları Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği temsilcileri de katıldı. Yemek öncesi milletvekili adayları, masaları dolaşarak seçmenlerle selamlaştı. HDP Çanakkale İl Eş Başkanı Şehmus Aslan HDP`nin seçime parti olarak girme kararından sonra kimi çevrelerin bunu yanlış gördüğünü belirterek; “Parti olarak seçime girme kararı aldığımız zaman, böyle bir kararın yerinde olmadığı, aceleci davranıldığını, yine bağımsız adaylarla seçime girilmesi gerektiği söyleniyordu. Ancak bugün burada verdiğimiz kararın ne kadarda doğru bir karar olduğunu görüyoruz. Yine parti olarak girme kararımızı ilk açıkladığımızda, AKP hükümeti çok sevinmişti. `HDP seçime girecek, barajın altında kalacak, bizde istediğimiz 400 milletvekilini çıkarırız` diye düşünüyorlardı. Daha sonra kamuoyu araştırmaları yapıldığında HDP`nin barajı geçtiği görüldü. Ondan sonra HDP`ye yönelik saldırılar başladı. Şuan bütün işlerini güçlerini bırakmışlar, HDP ile uğraşıyorlar. Onlar ne kadar uğraşırsa, biz de o kadar güçleniyoruz” dedi. Açlığın ve yoksulluğun cinsiyetinin olmadığını ifade eden HDP Çanakkale Milletvekili Adayı Özlem Ergun Açanal; “Açlık ve yoksulluk kadın-erkek bilmez. Açlığa, yoksulluğa, yok sayılmaya karşı bizler meclise diyoruz. Tarihte ilk defa `kadın- erkek beraber yöneteceğiz` diyen bir siyasetin üyeleriyiz. Biz dört aday, gönüllerdeki barajları zaten aştık. Bizim gönlümüzde barajlar hiç olmadı” diyerek, kadınları ve gençleri bu mücadelede özellikle görmek istediklerini belirtti.
 
 
“Olmamış zaferlerden, olmamış mağduriyetlerden bahsediyorlar”
HDP Çanakkale Milletvekili Adayı Mihriban Şah, diğer partilerin kendilerini anlatırken ya mağduriyetlerinden ya da zaferlerinden bahsettiğini belirterek; “Olmamış zaferlerden, olmamış mağduriyetlerinden bahsederler. Ama bizler onurumuzla, emeğimizle buradayız. Kobane zaferini gördüğümüz gibi 7 Haziran zaferini de göreceğiz. Bugune kadar bizi dilimizden, kültürümüzden, emeğimizden dolayı hep ötekileştirdiler. Korktukları şey, bu ötekileştirilenlerin bir araya gelmesiydi. Bizler HDP ile bunu başardık” dedi. HDP`nin hazırlanan seçim beyannamesi aynı zamanda bir seçim beyannamesi olduğunu ifade eden HDP Çanakkale Milletvekili Adayı Ergin Fidan; “Bu manifesto birlikte yaşamı, kardeşliği, emeği yücelten bir manifestodur. Bu manifesto üzerine oturttuğumuz beraberliğimiz, 7 haziran`dan sonrada daha güçlü devam edecektir.” diye belirtti. HDP Çanakkale Milletvekili Adayı Leyla Yavuz, yeni bir yaşamın yeni sözlerini heyecanla, umutla yaşadıklarını belirtirken; “Bizler kentimizin, köyümüzün sözcüleriyiz. Bizler yaşamın kendisiyiz. Eşitliğin, özgürlüğün, adaletin savunucuları ve taşıyıcılarıyız. Yalandan, talandan, çalandan yana olanlardan, insanı insana kul edenlere karşı yeni yaşamın sözcüleriyiz” dedi. Adayların konuşmalarının ardından gece çekilen halaylarla devam etti.
 
Paylaş