“Öncü, teşekkürümü haklı çıkardı”

Çanakkale Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda AKP Merkez ilçe Başkanının eleştirilerine cevap veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’ye teşekkür etmek ile haklı olduğumu Öncü bir kez daha gösterdi. Öncü çok güzel tespitlerde bulunuyor. AKP’nin siyaset yapma biçimi konusunda iyi bir örnek oluyor. Bir şeyler duymuş, yada birileri bir şeyler söylemiş o da bir şey bulmuş gibi bunları söylemiş. Eleştirecek konu bulamayınca çamur atmaya çalışıyorlar. Acaba tutturabilir miyiz diye. Tutturamazsınız. Çanakkale Belediyesi’nde yapılan her işin, siyasi partim tarafından denetlendiğini kamuoyunun bilmesini istiyorum” dedi.

756
“AKP’li belediyelere borç vereyim”
İddiaların odağında yer alan inşaata da açıklık getiren Başkan Gökhan; Öncü’nün açıklamasında kullandığı ‘gırtlaklarına kadar batağa saplanmış’ ifadesine ise; “Gırtlağına kadar batağa saplanmış, deniyor. Batağa saplanmış AKP’li belediyeler varsa biraz borç para vereyim de onlar da ayağa kalksın. Çanakkale Belediyesi kaynakları parasal ve gayrimenkul anlamında hiç kimseye ihtiyaç duymadan, hiçbir siyasi iktidara ihtiyaç duymadan, yatırım yapabilme potansiyelindedir. Dolayısıyla kendi yandaş belediyeleri ile karıştırmasın. Bilmiyorsa sorsun. Sormak ayıp değildir” dedi.
 
Vakıf gelirlerinde zafiyet
Meclis Kasım Ayı İkinci Birleşiminde açılış konuşmasını yapan Başkan Gökhan Hüseyin Akif Terzioğlu’nun mal varlığını eğitim alanında kullanılması şartı ile bağışladığını ve iradesinde belediyenin de mütevelli heyetinde yer almasını istediğini, ancak 12 Eylül sürecinde belediyenin heyetten çıkarıldığını belirterek, üye boşluğu yaşandığı dönemde Eski Vali Abdülkadir Atalık’a belediyenin yeniden sürece dahil olması konusunda öneri götürüldüğünü, gereğinin ise yapılmadığını belirtti. Gökhan: “Yönetimde belediye kalsaydı vakfın mal varlıkları daha iyi değerlendirilirdi. Bazı yerler kurumlara değerinin altında verilmiş ve vakıf gelirlerinde zafiyet ortaya çıkmıştır” dedi.
 
 
 
Gökhan Kasım Ayı Meclisi’nin İkinci Birleşimi’nde Valilik tarafından Kolin Hotel’de düzenlenen Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı tarafından yapılması düşünülen Vakıf Üniversitesi ile ilgili katıldığı konferansla ilgili değerlendirme yaptı.
 
Meclis Kasım Ayı İkinci Birleşiminde açılış konuşmasını yapan Başkan Gökhan Hüseyin Akif Terzioğlu’nun mal varlığını eğitim alanında kullanılması şartı ile bağışladığını ve iradesinde belediyenin de mütevelli heyetinde yer almasını istediğini, ama 12 Eylül sürecinden sonra belediyenin heyetten çıkarıldığını belirterek, bir üye boşluğu yaşandığı dönemde Eski Vali Abdülkadir Atalık’a belediyenin yeniden sürece dahil olması konusunda öneri götürüldüğünü, gereğinin ise yapılmadığını belirtti. Gökhan: “Yönetimde belediye kalsaydı vakfın mal varlıkları daha iyi değerlendirilirdi. Bazı yerler kurumlara değerinin altında verilmiş ve vakıf gelirlerinde zafiyet ortaya çıkmıştır” dedi.
 
Gökhan ÇOMÜ’nün gençlik çağını yaşadığını, olgunluk noktasına gelmediğini söyledi.
Gökhan mecliste ÇOMÜ’nün gelmiş olduğu nokta itibari ile dört dörtlük olduğunu söylemenin mümkün olmadığını, mimarlık, mühendislik, şehir plancılığı gibi bölümlerde henüz öğrenci alımına başlamadığını, Tıp Fakültesi ile ilgili ise yapısal sorunlar olduğunu ve ÇOMÜ’nün gençlik çağını yaşadığını, olgunluk noktasına gelmediğini söyledi.
 
“Yeni kurulacak olan vakıf üniversitesi orta ölçekli ve butik üniversite olmalı”
Başkan Gökhan Çanakkaleli işadamlarının ÇOMÜ’ye katkı sağlamak konusunda geride kaldığını yineleyerek, üniversiteye destek olunması gerektiğini belirtti. Gökhan Hüseyin Akiğf Terzioğlu Vakfı’nın da ÇOMÜ’ye destek olması gerektiğini ve kurulacak olan üniversitenin rakip olmaması gerektiğinin altını çizdi. Yeni kurulacak olan vakıf üniversitesinin orta ölçekli ve butik üniversite halinde olması gerektiği ve mevcut üniversiteye katkı verecek şekilde oluşum göstermesinin doğru olduğunu ve ÇOMÜ’deki aynı bölümlerin açılmaması gerektiğini söyledi.
 
Gökhan Hüseyin Akif Terzioğlu’nun mal varlığını eğitim alanında kullanılmak şartı ile bağışta bulunduğunu hatırlatarak, iradesinde belediyenin de mütevelli heyetinde yer almasını istediğini ama, 12 Eylül sürecinden sonra belediyenin heyetten çıkarıldığını belirterek, bir üye boşluğu yaşandığı dönemde Eski Vali Abdülkadir Atalık’a belediyenin yeniden sürece dahil olması konusunda öneri götürüldüğünü, ama gereğinin yapılmadığını belirtti. Gökhan: “Yönetimde belediye kalsaydı vakfın mal varlıkları daha iyi değerlendirilirdi. Bazı yereler kurumlara değerinin altında verilmiş ve vakıf gelirlerinde zafiyet ortaya çıkmıştır” dedi.
 
Gökhan’dan Öncü’ye yanıt
Geçtiğimiz gün AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün, Gençlik Merkezi ve Demokrasi Atölyesi’nin inşaatına ilişkin ortaya attığı iddialara Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan yanıt geldi. Öncü’nün bazı konularda yanlış enformasyon sahibi olduğunu söyleyen Gökhan, “Eleştirecek konu bulamayınca çamur atmaya çalışıyorlar. Acaba tutturabilir miyiz diye. Tutturamazsınız” diye konuştu.
Öncü, hem Çanakkale Belediyesini hem de Kepez Belediyesini hedef alan açıklamalarında, “Çanakkale belediyesi Cuma pazarı bölgesinde ki eski İnönü heykelinin olduğu yeri kat karşılığı alarak partili müteahhitine ihale etti. Çanakkale’de ki otel inşaatının yapı denetim firması ile anlaşması neden yok? Kat karşılığı olan inşaatlarda yağı denetim kalktı mı? Belediyenin kendi inşaatı kat karşılığı olan inşaatlar bugüne kadar ayırt ediliyor da bu inşaatta mı karıştırıldı? Ayrıca Çanakkale Belediyesi müteahhitinden yapı ve otopark harçlarını aldı mı?” ifadelerine yer vermişti.
 
“Çanakkale halkı AKP ilçe başkanının ne biçim bir siyasetçi olduğunu anlayacaktır”
Öncü’nün açıklamasına cevap vermek istemediğini, ama zorunda kaldığını belirten Gökhan, “Benim işim siyasi parti başkanlarıyla diyalog kurmak değil. Ama artık sayın Öncü kendisini muhatap kılma durumunda bıraktı. Daha önce kendilerine teşekkür etmiştim ne kadar haklı olduğumu bugün anladım. Çanakkale halkı AKP ilçe başkanının ne biçim bir siyasetçi olduğunu anlayacaktır. Seçim sürecine girme arifesindeyken, bunlara daha farklı bir biçimde cevap verme durumunda kalmamayı umut ediyorum. Kendisi, saygın işadamlarına da sataşmış durumda” diye konuştu.
 
“Karakaş parti üyesi değildir”
Gençlik Merkezi ve Demokrasi Atölyesi ile 4 yıldızlı otel inşaatının ihalesinin Kemal Karakaş başkanlığındaki Çanka İnşaat’a verildiğini belirten Başkan Gökhan Öncü’nün iddialarının hedefinde olan ÇANKA Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş’ın siyasi parti üyesi olmadığını ve çifte standart yapıldığı yakıştırmalarının gerçeği yansıtmadığını ve haksız ve yanlış bilgi içerdiğini söyledi.
 
İnşaatın tamamının ruhsatı belediye üzerinedir. Kemal Karakaş’ın tapusal en ufak ilişkisi yoktur. Herhangi bir müteahhide kıyak yapılmış değildir”
Gökhan: “ Kemal Karakaş hiçbir parti üyesi değildir. CHP üyesi hiç değildir. Dolayısıyla yandaşçılık gibi yorumlar, burada yandaş belediye yandaşlarına ihale verdi gibi nitelemeler son derece yakışıksız olmuştur. Dolayısıyla partili müteahhidim değildir. Çifte standart tabirleri kullanılmış; sayın ilçe başkanı, acaba kimden aldı bu bilgileri, bu yanlış bilgileri kimden aldı? AKP belediye meclis üyelerine danışmadı mı? Herkesten otopark parası alırken, buradan almıyor musunuz diye sormadı mı? Ben yanıtlayım. Oradaki inşaatın tamamının ruhsatı belediye üzerinedir. Kemal Karakaş’ın tapusal en ufak ilişkisi yoktur. Herhangi bir müteahhide kıyak yapılmış değildir. Açık ve net. Çanakkale Belediyesi kurum olarak bu inşaatı denetleyebilecek noktadadır.Onun için yasanın getirmiş olduğu düzenleme ile yapı denetim şirketi ile denetim yapmasına gerek yoktur.Ayrıca Belediyeler her türlü harçtan muaf kurumlardır.Otopark parası konusuna gelince bu inşaatın zaten kendi otoparkı olacaktır. Bir şeyler duymuş, yada birileri bir şeyler söylemiş o da bir şey bulmuş gibi bunları söylemiş. Eleştirecek konu bulamayınca çamur atmaya çalışıyorlar. Acaba tutturabilir miyiz diye. Tutturamazsınız. Çanakkale Belediyesi’nde yapılan her işin, siyasi partim tarafından denetlendiğini kamuoyunun bilmesini istiyorum” dedi.
 
Meclis Kasım Ayı İkinci Birleşimindeki konuşmasında Başkan Ülgür Gökhan Belediye Yerel Yönetim Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’nin yapılması ile ilgili proje yarışmasına 38 adet projenin gönderildiğini ve 20-23 Kasım tarihleri arasında projelerin juri tarafından değerlendireceğini ve Belediye Spor Tesisleri’nde 27 Kasım tarihinde de ödül töreninin yapılacağını ifade etti.
 
AKP’li belediyelere borç vereyim”
Başkan Gökhan, Öncü’nün açıklamalarında ‘gırtlaklarına kadar batağa saplanmış’ ifadeleri bulunduğuna değinerek, “Gırtlağına kadar batağa saplanmış, deniyor. Batağa saplanmış AKP’li belediyeler varsa biraz borç para vereyim de onlar da ayağa kalksın. Çanakkale Belediyesi kaynakları parasal ve gayrimenkul anlamında hiç kimseye ihtiyaç duymadan, hiçbir siyasi iktidara ihtiyaç duymadan, yatırım yapabilme potansiyelindedir. Dolayısıyla kendi yandaş belediyeleri ile karıştırmasın. Bilmiyorsa sorsun. Sormak ayıp değildir” şeklinde konuştu.
 
Başkan Gökhan’ın bu açıklamaları üzerine söz alan AKP’li belediye meclis üyesi Hakan Vural, belediye borç batağında değilse neden kredi alıyor? diye sordu. Başkan Gökhan ise, “Benim hissedarı olduğum, benim için kurulmuş iller bankasının ucuz uzun vadeli kredisi dururken, bu kentin parasını niye harcayayım. Ben burada uzun vadeli kredi alıyorum” dedi.
 
Mecliste ayrıca AKP Grup Başkanvekili Cumhur Kabasakal belediyenin önünde kendini yakarak protestoda bulunan kişi ile ilgili Başkan Gökhan’a sebebine ilişkin açıklama yapmasını istedi. Gökhan Uğur 96’ın altında bulunan büfeyi işleten kadının büfeyi bakkal dükkanına dönüştürmek istediğini ve zabıtanın kendisine uyarıda bulunduğunu ifade ederek konuya açıklama getirince kişinin kendini yakmak yerine, mevcut işletmesini kural ve kaidelere uygun şekle sokmasının daha doğru olduğunu, kimsenin hakkının ötesinde bir hak talebinde bulunmaması gerektiğini söyledi.
 
Bunun üzerine AKP Meclis Üyesi Hakan Vural : “Bu durumdaki insanları anlamak lazım. Belediye bir sürü konuda zulüm üretiyor. O insan kendini yakacak kadar bunalmış. Çanakkale Belediyesi’nin çalışanları hizmet vermiyor, halka zulmediyor. Burası zulüm makamı değil, hizmet makamı” dedi.
 
Başkan Gökhan ayrıca Alzheimer hasta yakınlarını sevindirecek müjde vererek, kentte Alzheimer Hastaları için sosyalleşmeleri, kontrollerinin yapılması ve çeşitli moral ve psikolojik terapiler uygulanması için bir merkez açacaklarını belirtti.
 
Belediye Meclisi’nde öte yandan, akıllı su sayaçlarına ilişkin gündem maddesi de görüşüldü. Başkan Gökhan, akıllı su sayacı ihalesinin tamamlandığını ve kesinleştiğini söyledi. Gökhan, “Belediyenin kiraladığı sayaçlar hemen değiştirilecek. Geçmişte sayot dediğimiz siyah bozuk sayaçlar değiştirilecek. Değişim için müracaatlar kabul edilecek. Yılbaşına kadar hedefimiz, olabildiğince hiçbir bozuk akıllı sayaç kalmayacak şekilde organize olmak” diye konuştu.
Paylaş