havadurum

“Oldu olacak okulları Diyanet`e bağlayın”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP İl Başkanları toplantısında “Dindar bir gençlik yetiştirme” hedefini açıklamasına karşı eleştiriler sürüyor. Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, Başbakan Erdoğan`ın sözlerine yönelik tepki gösterdi.

644
Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, “Başbakan dindar gençlik yetiştirmek istiyorsa, okulları Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlasın” dedi. Başbakan’ın açıklamasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Daha dindar bir toplum’ için yol haritası açıklamasını bir program dahilinde ve sistematik biçimde yürütüldüğünün altını çizen Koç, eğitimin tüm kademelerindeki müfredatın dinsel referanslarla yeniden biçimlendirildiğini söyledi.
 
Koç; “Sendikamızın sürekli vurguladığı, demokratik, laik ve bilimsel bir eğitim hizmetinin kalmadığı gerçeği, devletin en yetkili ağzından doğrulanmıştır” derken, Milli Güvenlik dersini kaldıran AKP’nin, zorunlu din dersini bırakın kaldırmayı, daha güçlü örgütlemeyi amaçlaması eğitimin dinselleştirilmesi yönünde atılan bütün adımların tek yönlü olduğu vurgusu yaptı.
Paylaş