“Okullar Hayat Olsun”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geleneksel hale gelen ve okulların ihtiyaçlarını karşılamak, eksikliklerini gidermek amacıyla gerçekleştirdiği okul ziyaretlerine devam ediyor.

230
 
 
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ömer Mart Ortaokulu ile Ticaret Borsası İlkokulu’nu ziyaret etti. Ziyaretlerinde eğitim sistemi ile ilgili güncel konulara değinen Başkan Gökhan, geçtiğimiz yıl protokolü imzalanan “Okullar Hayat Olsun” projesini 3 sene önce ortaya atan kişi olduğunu ifade ederek, okullarda kentlilerin kullanımına yönelik iyileştirmeler yapılacağını bunun da büyük faydalar getireceğine inandığını sözlerine ekledi.
 
Başkan Gökhan; okulların ihtiyaçlarını dinlediği, taleplerini aldığı, ayrıca okul yöneticileri, öğretmenler, okul aile birlikleri, okul meclis başkanları ile bir araya gelerek sohbet ettiği ve hem okullar hem de kentle ilgili her konuda önerileri dinleyip soruları yanıtladığı okul ziyaretlerinde, tüm okullarda olduğu gibi, öğrenci meclis başkanlarına Tiyatro Sanatçısı Utku Erişik`in “Aferin Çocuk” adlı kitabını ve Çanakkale Belediyesi Tahta At Çocuk Oyuncak Atölyesi`nde üretilen tahta atlardan hediye etti.
 
Gökhan ayrıca, okul kütüphanelerini zenginleştirmek ve öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 2 yıldır gerçekleştirdikleri kitap dağıtımı kapsamında, Ocak ayından itibaren kent merkezinde faaliyet gösteren her okula 60`şar adet kitap dağıtılacağını belirterek okul kütüphanelerine katkı vermeye devam edeceklerini ifade etti.
Paylaş