“Öğrencilerin boş geçen dersi bulunmamaktadır”

İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, mecliste tartışma konusu olan Gökçeada Anadolu Lisesi öğrencileri ile ilgili iddialara yanıt verdi.

802
CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk`ün dile getirdiği Gökçeada Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaşadığı sorunlar gündemdeki sıcaklığını koruyor. İl Genel Meclisi Mart ayı 3. oturumu meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gündemde yer alan maddelerin görüşülmesiyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş`ın meclise gönderdiği yazılı açıklama meclis üyelerine okundu. Ayvacık’ta eğitimlerine devam eden Gökçeada Lisesi öğrencilerinin boş geçen dersi bulunmadığını belirten Karataş, boş geçtiği iddia edilen biyoloji, kimya ve fransızca derslerine öğretmen görevlendirilğini söyledi.
 
Okul binasında eğitime engel herhangi bir aksaklık bulunmadığını da kaydeden Karataş; “İlimiz Gökçeada ilçesinde bulunan Gökçeada Lisesi, Gökçeada Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve pansiyonun ilçe kaymakamlığının yazıları üzerine deprem incelemesi yaptırılmıştır. Yapılan inceleme sonucu verilen ara raporda yukarıda adı geçen okulların can emniyeti bakımından boşaltılması gerektiği teknik heyet tarafından istenilmiştir. Bu okullarımızdan Gökçeada Lisesi ilçede eğitimine devam etmektedir. Gökçeada Endüstri Meslek Lisesinin 64 öğrencisi İl Merkezinde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi, Çanakkale Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Liselerinin pansiyonlarına yerleştirilmiş olup, Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi ve İ.M.K.B Endüstri Meslek Liselerinde alanlarına uygun sınıflarda eğitimlerine devam etmektedirler. Anadolu Öğretmen Lisesinin ise 196 yatılı öğrencisi, Ayvacık ilçesinde bulunan eski Anadolu Öğretmen Lisesi pansiyonu ve Ayvacık Belediye oteline yerleştirilmiştir. Öğrenciler eğitimlerine bu yıl hizmete giren Ayvacık Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bir katında sınıf bütünlükleri gözetilerek devam etmektedirler. Bu okulların gündüzlü öğrencileri Gökçeada’da bulunan okullarda eğitimlerine sürdürmektedirler. Üç okulun gelen rapor sonucunda derhal boşaltılıp, 260 öğrencinin barınma, yeme-içme ve tüm öğrencilerin eğitim-öğretim ihtiyaçları sorunsuz giderilmektedir. Ayvacık’ta eğitimlerine devam eden Gökçeada Lisesi öğrencilerinin boş geçen dersi bulunmamaktadır. Boş geçtiği iddia edilen biyoloji, kimya ve Fransızca derslerine öğretmen görevlendirilmiştir. Okul binasında eğitime engel herhangi bir aksaklık bulunmamaktadır” dedi.
Paylaş