havadurum

“Neden çocuklarımıza bu işkence yapılıyor?”

4+4+4 eğitim sistemi ile sabahçı ve öğlenci eğitim yapan okullarda teneffüs saatlerinin beş dakikaya düşürülmesine Eğitim-Sen Başkanı Telat Koç tepki gösterdi.

460
Yeni sistemde ikili öğretim yapan kurumlarda öğrencilerin çok erken derse girmelerini ve geç çıkmalarını engellemek adına teneffüs saatleri beş dakikaya indirildi. Merkez İlköğretim Okulu’nun öğrencilerinin Gazi İlköğretim Okulu Öğrencileri ile birleşmesi, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinin Vali Fahrettin Akkutlu Okulu öğrencileri ile birleşmesi sonucu sınıflarda öğrenci sayısı yüzde 100 artarken teneffüs süreleri 5 dakikaya indirildi.
 
Hiçbir hazırlık olmadan başlanan 4+4+4 eğitim sisteminde teneffüs sürelerinin bir öğrencinin temel ihtiyaçlarını karşılaması için yeterli gelmeyecek biçimde 5 dakika gibi kısa süre olmasını eleştiren Eğitim-Sen Başkanı Telat Koç : “5 dakikalık teneffüs teneffüs değildir” dedi. Koç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “4+4+4 Eğitim Sistemi yalnızca ortaokullarda değil, liselerde de değişik sorunları beraberinde getiriyor. Hiçbir hazırlık olmadan başlanan eğitim ve öğretim yılında ders planlamaları yapılmadan, teneffüs sürelerinin bir öğrencinin temel ihtiyaçlarını karşılaması ve çok katlı binada bahçeye çıkıp hava almasına bile yeterli gelmeyecek biçimde kısa olması sorundur. 5 dakikalık teneffüs teneffüs değildir, dostlar alışverişte görsün durumudur. Öğrenci dışarıya çıksa 5 dakikada içeriye yetişemez. Neden çocuklarımıza bu işkence yapılıyor? Bu sistem yanlıştır ve birçok öğrenciyi ve veliyi mağdur etmektedir. Bunun tek çözümü bu sistemden geri adım atılmasıdır. Geri dönülmezde eğitim alanında aksaklıklar hep olacaktır. Eğitimcilerin görüşleri dikkate alınmadan hazırlanan bu sistem dayatmacı bir eğitim sistemidir, hep söyledik ve hep söylemeye devam edeceğiz.”
Paylaş