havadurum

“Ne oldu bizim Öğretmen Evine?”

Çanakkale`de yaklaşık 2 yıl önce, `depreme dayanıksız` olduğu gerekçesi ile `yıkılacağı ve yerine yenisinin yapılacağı` ifade edilerek kapatılan Kordonboyu`nda bulunan Öğretmen Evi Restoranı, ne yıkıldı, ne açıldı ne de bir haber var! İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, “Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi, başka da bilgi vermedi. Çanakkale halkı soruyor; “Ne oldu bizim Öğretmen Evine?

885
 
 
Çanakkale`de kurulu bulunan ve özellikle hem çalışan hem de emekli öğretmenlerin zaman geçirebildiği sosyal bir yapı olan Öğretmen Evi Restoranı, tam iki yıldır kapalı! 2013 yılı yaz aylarında `depreme dayanıksız` olduğu gerekçesi ile `yıkıp yenisi yapılacak` denilen Kordonboyu`ndaki Öğretmen Evi`nin restoran bölümü, ne yıkıldı ne de yenisi yapıldı. Herhangi bir faaliyet olmadığı izlemini uyandıran Eğitim-Sen ve Eğitim-İş gibi sendikaların tepki gösterdiği, özellikle Eğitim-Sen`in Öğretmen Evi`nin tekrar açılıp hizmete sokulması konusunda eylemler organize ettiği Öğretmen Evi ile ilgili iki yıldır herhangi bir gelişme yaşanmadı.
 
“İçki içiliyor” diye mi?
Geçtiğimiz yıl Eğitim-Sen`in organize ettiği, “Öğretmen Evime dokunma” eyleminde Eğitim-Sen Şubesi Örgütlenme Sekreteri Hayri Çetin, dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş`ın “Öğretmen Evi`nde içki içiliyor, kağıt oynanıyor. Böyle öğretmen davranışı olmaz. Onun için biz orayı kapattık” dediğini iddia etmişti. Bugüne kadar gelişen süreçte, Öğretmen Evi ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmamasının, bu iddia güçlendirdiği görüldü.
 
“Görüşmeler devam ediyor”
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, dün haber merkezimize yaptığı açıklamada; “Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu görüşmelerimizin son aşamasındayız” açıklaması yaptı. Başka bir gelişme olmadığını ifade eden Memiş`in açıklamasının takdiri ise kent kamuoyunun...
Paylaş