havadurum

“Müteahhitlere cezalar yolda”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin, Organize Sanayi Bölgesi ve İnönü Caddesinde devam eden İş Merkezi projesinde yaşanan aksamalar dolayısıyla müteahhitlere para cezası verileceğini bildirdi. Ancak Engin açık kapıda bırakarak “Vazgeçme hakkı meclise aittir” dedi.

442
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Kongre ve Sergi Merkezi ve Hizmet Binası ile il merkezindeki İş Merkezi inşaatları henüz tamamlanamadı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin, inşaatlardaki gecikmeler dolayısıyla müteahhitlere para cezası uygulanabileceğini konunun Şubat ayı meclis toplantısında gündeme geleceğini bildirdi.
 
Para cezasının günlük 5 Bin TL olduğunu hatırlatan Başkan Engin; “İnşaatlar benim olsa ayrı ama konu Ticaret ve Sanayi Odasını ilgilendirmektedir. Cezalardan vazgeçmek hakkı da meclise aittir” dedi. İnşaatların yetiştirilememesi ile ilgili maddelerin sözleşmede yer aldığını hatırlatan Başkan Engin; “Sözleşmeleri odamızın menfaatlerini kollayacak şekilde yaptık. Müteahhitler hak edişlerini alıyorlar. Ceza olarak belirlenen rakam günlük 5 Bin TL’dir. Keşke daha çabuk yapsalardı“ şeklinde konuştu.
Paylaş