havadurum

“Mücadelenizi saygı ile takip ediyoruz”

Çanakkale`de bilboardlara asılan, üzerinde çocuk görsellerinin de bulunduğu, Mersin`de kurulma çalışmaları devam eden Akkuyu Nükleer Santrali`nin reklamlarının kaldırılması talimatını veren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`a mektup gönderen, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emine Girgin, “Kazdağları mücadelenizi olduğu gibi nükleer santral mücadelenizi de saygıyla takip ediyoruz” dedi.

674
Bir süre önce Çanakkale`deki bilboardlara asılan Akkuyu Nükleer Santrali reklamlarını kaldırtan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çevre ve doğa mücadelesi veren örgütlerce övgü ile karşılandı. “Ben kentimde, doğayı katledecek böylesi bir yatırımda çocuk görsellerinin kullanılmasına izin veremem” diyerek, afişlerin kaldırılması talimatını veren Başkan Gökhan`a mektup gönderen TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emine Girgin, Gökhan`a teşekkür ederek, bu tavrının diğer belediye başkanlarına da örnek olmasını diledi. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emine Girgin , “Kamuoyunda yer alan, `Çanakkale`de kentin çeşitli noktalarına asılan Akkuyu Nükleer Santrali reklamlarının görsellerinde çocuğun masumiyetinin ve doğanın saflığının kullanılarak, nükleeri sempatik gösterme algı çabasına alet edildiği gerekçesi ile kaldırıldığı` haberlerini mutlulukla okuduk. `Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulacağız` iddiası ile kamuoyunu yanıltan, TMMOB`a bağlı meslek odalarının hazırladığı nükleer santral raporlarında belirtilen olumsuz etkileri halktan gizlenen, ÇED raporlarında sahte imza atıldığı ortaya çıkan Akkuyu Nükleer Santral yapımı ihtimalı sizler gibi bizleri de endişelendiriyor” dedi.
 
“Bu tavrınızın örnek olmasını diliyoruz”
“Yakın Türkiye ve dünya tarihinden acı ile deneyimlediğimiz üzere, nükleer santral doğa, insan sağlığını ve yaşamı tehdit etmekle kalmamakta, bile bile riske atmaktadır” diyen Girgin, “Çernobil unutulmamıştır. Bugün, `evde tüp de patlayabilir, ne yani tüp kullanmayacak mıyız?` diyenlerin, `bekarlık nükleer santralden daha tehlikelidir` diyenlerin zamanında radyasyonlu çayları içinler olduğunu iyi biliyoruz. Karadeniz`de kaçımızın kanserden öldüğünü ve Kazım Koyuncu`nun bize şarkılar söylemek yerine Hopa`da yine radyasyonlu bir toprakta yatıyor olduğunu iyi biliyoruz. Kazdağları mücadelenizi olduğu gibi nükleer santral mücadelenizi de saygıyla takip ediyoruz. Meydanlarımızın Gezi`sinden, Anadolu`muzun Validebağı`ndan, Ormanlarımızın Kuzey`inden; sizlere en içten dayanışma dileklerimizi gönderiyoruz. Bu tavrınızın diğer belediye başkanlarına örnek olmasını diler, hassasiyetiniz için yönetim kurulumuz olarak teşekkür ederiz. Yaşamı, doğayı ve kentleri savunanların mücadelesi, mücadelemizdir” şeklinde konuştu.
Paylaş