havadurum

“Mücadelemizi halkımız ile birlikte sürdüreceğiz”

Çanakkale Çevre Platformu Çan-Etili mitingi ile birlikte daha hareketli günler yaşamaya başlıyor. Yöre halkının da destek verdiği konuşmaları ile yaşadıklarını anlattıkları miting, altın madencilerine göz dağı verdi. Mitingi değerlendiren Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; “Yöre halkının desteği olduktan sonra hiçbir altın tekeli bölgede çalışamayacaktır. Bizde platform olarak eylemlerimizi sorunun yaşandığı yerlerde yapmaya devam edeceğiz” dedi...

520
Çanakkale Çevre Platformu öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve Çanakkale Belediyesi’nin destek verdiği Çan-Etili mitingi başarı ile gerçekleştirildi. Yöre halkının da destek verdiği konuşmaları ile yaşadıklarını anlattıkları miting, altın madencilerine göz dağı verdi. Mitingi değerlendiren Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; “Yöre halkının desteği olduktan sonra hiçbir altın tekeli bölgede çalışamayacaktır. Bizde platform olarak eylemlerimizi sorunun yaşandığı yerlerde yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
 
“Mitingler sürecek”
Çan Etili mitinginin çok yararlı geçtiğini ifade eden Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; “Son dönemlerde yaptığımız çok canlı bir miting oldu. Yaklaşık 3000 dolayında katılımcı oldu. Köylü kadınlar, yöre halkı vardı. Özellikle kadınlar vardı. Onlar köylerinin sorunlarını da dile getirdiler. İşin bu yanı çok umut verici bir gelişme” dedi.
 
Nalbant şunları söyledi; “Bu ülkede kurtuluş savaşı bile bu ülkenin yiğit insanları beyleri ve bayanları ile birlikte kazanılmış bir savaş. Kadınların bizim yanımızda olması bu işle ilgilenmeleri bizim çok haz aldığımız bir olay. O nedenle onların bu tavırlarından dolayı daha çok umutlandık. O bölge miting bölgesi değil. Bunu sonradan öğrendik. Bu sorunları da Sayın Valimizin olumlu yaklaşımı ile aştık. Gelenler de büyük sorumluluk örneği gösterdiler.” dedi.
 
Mitinglerin şehir merkezi yerine köylerde olacağının altını çizen Nalbant; “Bundan böyle şehir merkezleri yerine sorunun yaşandığı bölgelerde olacağız. Bugün Etili bundan sonra da Söğütalan da Kızılelma da, Muratlar da olacağız. Eylemlerimizi oralardan yapacağız. Sesimizi duyuracağız. Onların işin içinde olmaları bizim için çok önemli” dedi.
Paylaş