“Milli Eğitim Müdürlüğü ne yapıyor?”

Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, 4-5 Haziran tarihinde gerçekleşen uyarı grevine katılan öğretmenlerin tespitine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş`a tepki gösterdi.

602
Sendika binasın bir açıklama yapan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, Taksim Gezi Direnişine değinerek; “Değerli halkımız, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve ona bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ülkemizin demokrasi ile emek mücadelesinde temel belirleyici ve önder olma özelliğini devam ettirmektedir. Ülkemizde emekçilere, özgürlüklere, yaşam şekillerine, özgür düşünceye, bilimin yol göstericiliğine, farklılıklara kısacası diktatörlüğü engelleyen her türlü demokratik duruşa saldırıların gün geçtikçe arttığı bir ortamda KESK ve Eğitim-Sen 4-5 Haziran tarihlerinde grev kararı almıştı. Bu süreçte diğer konfederasyonlardan da olması gerektiği gibi Eğitim-Sen ve KESK’in bu yerinde grev kararımıza katılım olmuştur. Bütün bu olayların beraberinde demokrasi ve hak mücadelesi adına ülkemizin yüz akı olan Taksim Gezi direnişi başlamış ve Türkiye’nin her tarafına yayılmıştır. Bu fırsattan yararlanarak farklılıkların emek ve demokrasi mücadelesinde nasıl bir arada durabileceğini, halkın faşizme, diktatörlüğe geçit vermeyeceğini gösteren, her aşamasında içinde olduğumuz, Taksim Gezi Direnişi’ni selamlıyoruz” dedi.
 
Milli Eğitim, görevini kötüye kullandığını gösteren işler yapmaktadır”
“Bütün bunlar yaşanırken ve bu süreçten bütün toplum emek ile demokrasi adına ders çıkarırken, Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü temelde çalışanlara karşı tarafsızlığını bozduğunu ve görevini kötüye kullandığını gösteren işler yapmaktadır” diyen Koç; “Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu süreçte yaptığı işleri maddeler halinde sıralamak gerekirse: Planlama ve ruhsatlandırılmasının her aşamasında eğitim kurumu olarak geçen Merkez İlkokulunun bir kısmının Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından büro olarak kullanılması için çalışma yapmak. 4-5 Haziran 2013 Grevi ile ilgili olarak OKUL/KURUM MÜDÜRLÜKLERİNE `Okulunuza izinsiz olarak göreve gelmeyen yönetici ve öğretmenlerin isimlerinin 06.06.2013 Perşembe günü saat 10.00’a kadar atama17@meb.gov.tr elektronik posta adresine bildirilmesini önemle rica ederim. Dr. Şaban KARATAŞ/Milli Eğitim Müdürü... İçerikli bir e-posta göndermektedir. Bu gelişmeleri Çanakkale Eğitim-Sen şu şekilde değerlendirmektedir: 1. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez İlkokulunun bir kısmının müdürlük tarafından kullanılması uygulamasında vazgeçmelidir. Herhangi bir gerekçe ile eğitim ortamının idari bina olarak kullanılması kabul edilemez. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğün bir yer sorunu var ise kendisine başka bir çözüm bulsun. 2. GREV hakkımız hem uluslararası hem de ulusal yasalardan ve aynı zamanda Eğitim-Sen ve KESK olarak yıllardır yürüttüğümüz emek mücadelesinden gelen hakkımızdır. GREV aynı zamanda bir sendikal etkinliktir. Bu sendikal etkinliği engelleme ve/veya bu etkinliğe katılanları, sonuçta hiçbir yasal sonuç çıkmayacağının bilindiği halde baskılama ve/veya yıldırma çabası yasal olarak suçtur. 3. Eğitim-Sen ve KESK olarak başka bir sendikanın aylardır yasalara ve Türkiye’nin laiklik temeline aykırı olarak yürütülen ilkesel olarak bir değerlendirme yapılmamıştır. Aynı zamanda Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü bu eylem ile ilgili herhangi bir girişimde bulunmamış ve hatta 4-5 Haziran GREV’inde olduğu gibi e-posta ile isim toplama girişiminde de dahi bulunmamıştır” şeklinde konuştu.
 
Suç duyurusunda bulunacağız”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün bu uygulamalardan vazgeçmemesi ve sendika olarak yönelttikleri sorulara akılcı yanıtlar vermemesi durumunda Eğitim-Sen ve KESK tarafından suç duyurusu yapılacağını kaydeden Koç şu şekilde konuştu: “Bu uygulamalardan hareketle Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü’nü aşağıdaki soruları yanıtlamaya çağırıyoruz: 1. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü devletin mi yoksa hükümetin mi memurudur? 2. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü sendikaların eylem ve etkinlikleri arasında taraf/sendika tutarak davranma hakkına sahip midir? 3. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bu uygulamalar görevi kötüye kullanmak anlamına gelmez mi? 4. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitim kurumunu büro olarak kullanma girişiminin eğitime katkısı ne olacaktır. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu uygulamalardan vazgeçilmemesi ve bu sorulara akılcı yanıtlar verilmemesi durumunda Eğitim-Sen ve KESK tarafından suç duyurusu yapılacaktır. Her konuda varlığını hissettiğimiz ve desteğini gördüğümü Çanakkale halkı ve emekçilerini bu konularda duyarlı olamaya davet ediyoruz.”
Paylaş