havadurum

“Merkez Ortaokulumuzu geri istiyoruz”

Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi`nde başlayan “Merkez Ortaokulumu geri istiyorum” kampanyası mahalle halkından ve sivil toplum örgütlerinden de destek buldu. Aynı arsa üzerinde bulun Bilim ve Sanat Merkezi`nin iki katına İmam Hatip Ortaokulu`nun taşınağı açıklaması mahalle halkının de tepkisini çekti. “Bizim ortaokula ihtiyacımız var” diyen mahalle sakinleri, burada bulunan Gazi Ortaokulunun gerekli ihtiyaca cevap vermediğini de söylediler.

1072
 
 
Cevatpaşa Mahallesi halkından gelen yoğun tepki ve talep üzerine Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi`nin gündemine giren ve bu doğrultuda başlayan “Merkez Ortaokulumu geri istiyorum” kampanyası dün eyleme dönüştü. Katılımın yoğun olduğu ve Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi`nin toplantı salonuna sığmayan mahalleli, meclisin önünde açık hava toplantısı yaptı. Toplantıda mahallede bulunan Gazi Ortaokulunun mevcut ihtiyaca cevap vermekten uzak olduğunu ifade eden mahalle halkı, “Biz ortaokulumuzu geri istiyoruz. Merkez Ortaokulu, Çanakkale`nin ilk ortaokuludur. Hem bizler mahalle sakinleri olarak ortaokulumuza sahip çıkıyoruz, hem de buradan mezun olan tüm Çanakkalelileri de buraya sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çanakkale`nin duyarlı kamuoyu Merkez Ortaokulu`na sahip çıkacaktır” dediler. Toplantıya İl Genel Meclisi üyesi Hasan Gürbüz, Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi Başkanı Şevket Ağan, Eğitim-Sen Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş, Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Evren Kızoğlu ile çok sayıda Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi üyesi ve mahalleli katıldı. Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi`nde yapılan toplantının ardından mahalle halkı depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılan ve yerine yapılan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu`nun karşısında bulunan Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi`ne doğru yürüdü. Alkışları ile yürüyen mahalleli burada “Merkez Ortaokulu`mu geri istiyorum” sloganını attı. Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi Başkanı Şevket Ağan, Eğitim-Sen Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş yaptıkları konuşmalarda mahalle halkının yanında olduklarını ifade ettiler.
 
 
“Tüm Çanakkalelileri yanımızda görmek istiyoruz”
Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi Başkanı Şevket Ağan, burada yaptığı konuşmasında “Senelerdir Merkez Ortaokulu olarak gördüğümüz binayı, yıkıldıktan sonra ne yazıkki kaybettik. Bizler mahalleliler olarak yıkılan ortaokulumuzu geri istiyoruz. Biz de merkez ortaokulundan mezun olanlar olarak bu eyleme destek veriyoruz ve tüm Çanakkalelileri yanımızda görmek istiyoruz” dedi.
 
 
“Bu AKP`nin siyasi eğitim sistemidir”
Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş ise yaptığı açıklamasında “Merkez ortaokulu çok köklü bir okul, ilk ortaokuldur. Hemen hemen cevatpaşa mahallesindeki herkes buradan mezun olmuştur. Ama 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte bazı ilkokullar ortaokul, bazı ortaokullar ise ilkokul olarak belirlendi. Burada çok büyük hatalar yapıldı. Merkez ortaokulu depreme dayanıklı değildir bahanesi ile yıkıldı. Güçlendirme yapılabilirdi bize göre. Tapuda şerh olmasına rağmen, karakol gibi iki tane, labarotuarı, derslikleri uygun olmayan, zemin katında tuvaleti bulunmayan, sığınağı olmayan iki tane büro tipi bina yapıldı. Birini Mustafa Kemal İlkokulu yaptılar, diğerine de milli eğitim taşındı. Bilim ve Sanat Merkezi`ni getirip, koydular. Şimdi İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çarşıda bulunan İmam Hatip Ortaokulu ile yer değiştiriyor. Bu AKP`nin siyasi eğitim politikasıdır. Hemen hemen her yerde tüm başarılı öğrencileri imam hatibe mecbur kılmak istiyorlar. Cevatpaşa Mahallesi sakinleri ortaokuluna sahip çıkıyor. Sendika olarak biz de onların yanındayız” ifadelerini kullandı.
 
Koç; "Çanakkale halkı gerekli dersi verecektir"
Cevatpaşa Mahallesi sakinlerine destek veren Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini ifade ederek şu şekilde konuştu: "Aklın ve bilimin yol göstericiliğinde mücadele edecek bir neslin yetişmesini engellemek istiyorlar. Bu nedenle her okulun İmam Hatip olması için çalışmalar yapıyorlar. Eğitim-Sen olarak buna izin vermemek için mücade ediyoruz. Eğitim ve bilim kurumları hedef oluyor. Eğitim ve bilim sürecinde demokrasiden bahsediliyorsa eğer, yöneticilerin varlık gerekçeleri halkın ihtiyaçlarına kulak vermektir ve ona göre planlama yapmaktır. Şu anda hiç bir şekilde buna dikkat edilmiyor ve tamamen yukarıdan bir kaç kişinin ya da bir kişinin dayatmasıyla böyle bir ortam şekilleniyor. Bu okul Çanakkale halkının sahipleneceği bir okuldur. Maalesef okulları da yetersiz ve donanımsız yapıyorlar. Ama buna rağmen Çanakkale halkı okuluna sahip çıkıyor. Burada fiili ve meşru her türlü mücadele yapılacaktır. Eğitim-Sen olarak bu işin her aşamasında mahallelinin yanındayız. Sayın Vali başta olmak üzere yöneticilere düşen görev şudur. Gerçekten bir demokrasi dersi verdikleri için Cevatpaşa Mahallesi sakinlerine ve kent halkına teşekkür ederek hatalarından bir an önce vazgeçmeleridir. Çünkü bunun ötesi burada düşünülemez. Eğer bu uyarıyı dikkate almazlarsa Çanakkale onbinlerle nasıl sokakları doldurmuşsa, yine onbinlerle buraları dolduracaktır ve onlara gerekli dersi verecektir."
Paylaş