“Meclisin performansı yüksek”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclisi`nin başarılı bir dört buçuk yıl geçirdiğini ifade etti. Başkan Gökhan, “Çanakkale Belediye Meclisi aktif çalıştı. Yapılamayan bir şey varsa benimle ilgilidir, benim performansım düşüktür. Meclise getirdiğim konuların büyük bölümü meclis tarafından değerlendirilmiştir” dedi.

633
Çanakkale Belediye Meclisi bir aylık aranın ardından Eylül ayı oturumunu dün gerçekleştirdi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın açılış konuşmasıyla başlayan meclise CHP`li üye Mehmet Emin Şevik, rahatsızlığı nedeni ile katılamadı. İki aylık süre içinde Çanakkale Belediyesi`nin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Başkan Gökhan, geçtiğimiz günlerde yapılan GESTAŞ Yönetim Kurulu toplantısında, iskelenin şehir dışına taşınması ile ilgili görüşmeler olduğunu ifade etti. Gökhan, “Bayramda bir yoğunluk vardı, tüm Türkiye`de olduğu gibi. Artık, İskele`nin Çanakkale`nin dışına çıkarılması konusunda GESTAŞ toplantısında da bir fikir birliği oluştu. Zaten vardı böyle bir düşünce. Artık nasıl işler? Bilemiyorum. Ama işlemesi için karar alma noktasındayız. Çünkü şehir içinde zaten trafik sıkışık, bir de bu tür geçişler gerçekten sıkıntı veriyor. O proje ile ilgili bilgi vereyim. Sadece geçiş İskelesi değil, aynı zamanda balıkçı barınağı, yat limanı hatta arkasında da yat bakım-onarım ve gemi yapım merkezi bile olabilecek bir proje. Orada kamu hazine arazileri var. dolayısıyla rahatlıkla arazi maliyeti olmaksızın, yap-işlet-devret modeli ile yapılabilir” dedi.
 
 
Havaalanı belirsizliği sürüyor!
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın konuşmasının ardından söz alan CHP`li Meclis üyesi Celal Karakaş, Necippaşa Cami ile Askeri Hastane arasında kalan alanın sivil halka devredilmesi konusundaki girişimlerin ne durumda olduğunu sordu. Başkan Gökhan, sürecin işlediğini ifade ederek, yerlerin değer tespitlerinin yapılmasının ardından somut gelişmelerin yaşanabileceğini ifade etti. AKP Grup Başkanvekili Eren Kemerli ise Havaalanı`ndaki son durumun ne olduğu ile ilgilibir soru üzerine Başkan Gökhan, belirsizliğin devam ettiğini bildirdi. Gökhan, “Havaalanı konusunda mania kriteri maaelesef sivil havacılık tarafından tespit edilip, `Mania kriterimiz budur` denmedi. Geçen gün bir toplantı oldu. Sivil Havacılık, Hava Meydanları, Ulaştırma Bakanlığı, Helikopter Komutanlığı gibi ilgililerin katıldığı toplantı, havalanında oldu. Orada herkes topu birbirinin üzerine attı. Orada inşaatı durdurduk. Kaç metre orası, ne yapacağız? Bekle. Tamam bekleyelim. Neyi bekleyeceğiz? Mania kriterlerini. Tamam. Bir de ILS cihazının yansımalarının ne kadar olduğu hesap edilecek. Mesela oradaki cami bile kırmızıyla işaretlenmiş, tehlikeli alanda. Bizim Çanka evleri kırmızı işaretli risk taşıyor. Bugüne kadar neden yapmadınız? Cevap yok. Ne zaman yaparsınız? Yakında yaparız diyorlar. Son duruma kadar burada yetki Helikopter Komutanlığı`ndaydı. Şimdi sivil havacılığa geçti. Oradan mania kriteri gelinceye kadar bir şey yapamıyoruz” dedi. CHP Grup Başkanvekili Cem Belli ise, “Çanakkale kent merkezinin içinden havaalanın kalkması gerekiyor. Bu havalanı mutlaka şehir dışına çıkarılmalı” yorumunu yaptı.
 
 
Meclis başarılı”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP Grubu Başkanvekili  Eren Kemerli`ye “dört buçuk yıllık meclis çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Kemerli, ilk üç yılın verimli geçtiğini ancak son bir yılda duraklama olduğunu ifade etti. Bu duraklamanın ise mahkeme süreçlerinden kaynaklanığını tahmin ettiğini söyleyen Kemerli`ye Başkan Gökhan`ın yanıtı net oldu. Başkan Gökhan, “Bence tam tersi. Ben verimli bir meclis dönemi geçirdiğimize inanıyorum. Çok ciddi kararlar alındı. Cesur kararlar alındı. Çanakkale Belediye Meclisi aktif çalıştı. Yapılamayan bir şey varsa benimle ilgilidir, benim performansım düşüktür. Meclise getirdiğim konuların büyük bölümü meclis tarafından değerlendirilmiştir. Meclis üyesi arkadaşlarımız partilerinden tekrar aday olabilirler, hak ettiler” dedi.
 
Paylaş