“Mahallenin cazibesi arttı”

İnönü Köprüsü’nün araç ve yaya trafiğine açılmasıyla birlikte köprünün çevresinde hizmet veren esnafın yüzü güldü. Çanakkale Belediyesi tarafından ulaşım bağlantı yolları İnönü Caddesi ve Plaj Caddesi ile birlikte düzenlenerek kullanıma açılan 115 metre uzunluğunda inşa edilen İnönü Köprüsü yaya ve araç trafiğine açılırken, köprü çevresinde hizmet veren esnaf ise köprünün bölge cazibesini zamanla artıracağına inanıyor.

834
 
Çanakkale Belediyesi tarafından ulaşım bağlantı yolları İnönü Caddesi ve Plaj Caddesi ile birlikte düzenlenerek kullanıma açılan 115 metre uzunluğunda inşa edilen İnönü Köprüsü yaya ve araç trafiğine açılırken köprü çevresinde hizmet veren esnaf köprünün açılmasının şehir içi trafiğinin azalması ve bu bölgeye insan ve araç trafiğinin akması ile birlikte bölgeye yapılacak yatırımların artacağına ve bölgenin cazibesinin zamanla artacağına inanıyor.
 
Yeni köprünün İnönü Caddesi ile Plaj Caddesi’ne olumlu etki yaratacağını belirten esnafların görüşleri şu şekilde:
 
 
Yücel Geçim: “İnönü Köprüsü’nün açılmasının birçok artısı olacağı muhakkak. En başta şehir içi trafiğinin azalması açısından önemli. İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi ve Troya Caddesi’nden sonra Çanakkale’deki üçüncü önemli arter. Tek handikap sokağın dar olması. Taşıt yolu dar, ama buna karşılık kaldırımlar geniş. Esnaf açısından bakarsak ileri süreçte buraya halkın daha fazla ilgisi olacağını düşünürsek olumlu. Atatürk Caddesi ve Demircioğlu Caddesi’ndeki yüzde 50’den fazla yoğunluk bu bölgeye gelirse merkez rahatlar. Ama otobüs olarak sadece Ç7 hattının çalışması yetersiz. Bence Kepez’e de hat konulmalı. Kepez’e gidecek yolcular Cuma Pazarı’nın karşısındaki durakta bekliyor. Yolcu çok ve yoğunluk o bölgede birikiyor. Kepez’e de bu noktadan bir hat konursa orası da rahatlar. Zamanla birçok nokta rahatlar diye düşünüyorum. Bir de neden böylesi bir köprü yapımından sonra görkemli bir açılış yapılmadı onu anlayamadım. Kaç tane köprü var ki Çanakkale’de, bence vatandaşların çoğu açıldığından bile haberdar değil. Sessiz sedasız açılması yerine, daha güzel bir açılış olsaydı daha iyi olurdu.”
 
 
Koray Coşkun: “Bence İnönü Köprüsü’nün yapılması ve açılması ile birlikte mahallemizin cazibesi ve değeri arttı. Köprü hem esnaf için iyi oldu, hem de bu bölgede yaşayan vatandaşlar için. Önümüzdeki süreçte daha da hareketlenme olacağı bir gerçek. Ölü bölgelerin değerlendirilmesi ve canlanması şehir içindeki trafiğin azaltılması için böyle yatırımların yapılması sevindirici.”
 
 
Kaan Bayraktar: “Bence bu bölgede köprüden önce başlayan çevresel koşulların iyileştirilmesi ile başlayan çalışmalar köprü ile anlam kazandı. Burası son derece güzel bir bölge, neden önümüzdeki yıllarda çok tercih edilen bir cazibe alanı olmasın ki? Sarıçay tarafından ziyade çarşı tarafı esnafı daha çok iş yapar.”
 
 
Hamit Boroğlu: “Önceden sadece Tahta Köprü kullanılıyordu, o yüzden bu caddedeki esnaf daha çok iş yapıyordu. Şimdi daha çok İnönü Köprüsü kullanılıyor, belki bu tarafın da daha cazip ve kullanılır hale getirilmesi ile durum dengelenir. Tahta Köprü’ye de el atmak ve onu da ikinci plana atmamak gerek.”
Paylaş