havadurum

“Maddi kalkınma kadar, manevi kalkınma da önemli”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan projenin Çanakkale ayağında toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık yaratmak, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek adına ilk adım atıldı. Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’nin tanıtım toplantısında konuşan Vali Güngör Azim Tuna gönüllülük kavramının son yıllarda daha çok önem kazandığını ve tartışıldığına dikkati çekerek: “Bu herkesin katkı vermesi gereken bir konu” dedi.

713
 
Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü tarafından organize edilen kamu kurum ve kuruluş yöneticilerin eşleri ile katıldığı toplantıda Toplum Gönül Elçileri Projesi hakkında bilgilendirme amaçlı sunum ve tanıtım gerçekleştirildi.
 
Tuna gönüllülük esasının çok güçlü ve önemli bir hizmet anlayışı olduğunu belirterek, gönüllülüğün medeniyetin, birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu söyledi. Vali Tuna dezavantajlı gruba yönelik çalışmanın ve o kesime ulaşmanın önemine değinerek, toplumda maddi kalkınma kadar manevi kalkınmanın da önemli olduğunu söyledi. Vali Tuna bugün atılacak adımların geleceğin inşa edilmesinde büyük rol oynayacağını belirterek, proje kapsamında Çanakkale’de ilçeler, kamu kurum ve kuruluşları ve STK’lara proje ile ilgili ziyaret edilerek bilgi verileceğini ve gönül elçilerine ulaşılacağını söyledi.
 
Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat ise projenin amacı ve içeriği hakkında bilgi verdi. Fırat amaçlarının toplumda küllenmeye yüz tutmuş değerleri yeniden ortaya çıkarmak olduğunu kaydetti. Proje ile ilgili herkesten destek beklediklerini belirten Fırat: “Taşın altına elimizi koymalıyız. İhtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmalıyız. Bizim toplumumuzda yerleşmiş bir slogan vardır. Komşusu açken tok yatan bizden değildir, bugün bu anlayışı yeniden ortaya çıkarmalıyız” diye konuştu. Fırat Gönül Elçisi projesinin diğer ayağının ise Koruyucu Aile olduğunu belirterek, Çanakkale ruhu içinde toplumun her katmanından isimlerin gönül elçisi olmaları yönünde çağrıda bulundu. Öncelikle yurtlarda ve yuvalarda kalan çocukların mercek altına alınacağını belirten Fırat, ailesi ve yakını olan çocuklara maddi yardım sağlanacağını, ailesi olmayanların ise çocuk evleri modeline geçirileceğini ve onlara orada sıcak yuva sağlanacağını açıkladı.
 
Kolin’de gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, İl Defterdarı Sacide Şakar, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu yanı sıra daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarından isimler katıldı.
Paylaş