“Laçiner özür dilemeli”

Ulusal ölçekte yayın yapan bir gazetede `Bahar değil eşkıyalık` başlığı ile yazısı yayınlanan ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner`e yönelik tepkiler her geçen gün artıyor. Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, Rektör Laçiner`in `Eşkıyalık` değerlendirmesinin bir üniversite rektörüne yakışmadığını ve bu sürece emek veren insanlara Laçiner`in saygısızlık yaptığını söyledi.

Koç; “Sayın Laçiner, bu sürece emek veren insanlara saygısızlık etmektedir. Bu nedenle sayın Laçiner`i hem bilim insanı, hem üniversite rektörü hem de bu konularda uzman olduğunu iddia eden bir kişi olarak bir an önce Taksim Gezi Parkı`nda bu konuya emek veren kişilerden özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

821
Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, bir gazetede yayınlanan yazısında aşağılayıcı tavırlar kullanan ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner`in, Gezi Parkı`ndaki sürece destek veren herkesten özür dilemesini istedi. `Eşkıyalık` değerlendirmesinin bir üniversite rektörüne yakışmadığını belirten Koç; “Sedat Laçiner, bir üniversitenin rektörü aynı zamanda bir akademisyeni olarak Taksim Gezi Parkı`ndaki olaylarla ilgili bir değerlendirme yapmış. Bu değerlendirmede çok ilginç bir şekilde Gezi Parkı`nda yapılan olayları bir eşkiyalık olarak değerlendirmiştir. Herşeyden önce bu değerlendirmenin bir akademisyene yakışan bir tarz olmadığını düşünüyorum. Çünkü, sayın Laçiner kendisiyle ilgili yapılan değerlendirmelerde bu ve benzeri yaklaşımlar karşısında sinirlenmekte ve kamuoyu açıklamaları yapmaktadır” dedi.
“Halk, diktatörlüklere karşı hakkını savunuyor”
Gezi Parkı`nda bir araya gelerek özgürlükleri ve gelecekleri için mücadele eden kesimin, aynı zamanda diktatörlüklere karşı da hakkını savunduğunu ifade eden Koç; “Taksim Gezi Parkı`yla ilgili göremediği ve anlayamadığı konulardan birisi Gezi Parkı`nda bu ülkemizin her türlü rengi ve düşüncesi bulunmaktadır. Burada toplanan insanlar, Laçiner`i şaşırtacak derecede bütün bu farklılıklarını bir ötekileştirme aracı olarak değilde aksine temelde özgürlük, haklar ve adalet ekseninde bu özgürlüklerini çiğneyen, haklarını ellerinden alan ve adaletsiz davranan diktatörlüklere ve bu diktatörlüğün işbirlikçilerine karşı haklarını, özgürlüklerini ve adaleti savunmaktadır. Bunu Gezi Parkı`na gelen herkes çok iyi anlayabilecektir” diye konuştu.
 
“Bir rektöre yakışmayan bir üslup”
Yazısındaki ifadelerin Rektör Laçiner`e yakışmayan bir üslup olduğunu kaydeden Koç, bu sürece emek veren insanlara Laçiner`in saygısızlık yaptığını da dile getirdi. Hakaret edici ve aşağılayıcı üslup nedeniyle Rektör Laçiner`i özür dilemeye de davet eden Koç şu şekilde konuştu: “Sayın Laçiner, ülkenin demokrasisi için sevinmesi gerekirken ki; bu tavırlar özellikle gelişmiş demokrasilerde bilinçli halkın tepkileri örnek olarak görülür. Sayın Laçiner, bu konuda sevinmesi gerekirken, bu sürece emek veren insanlara saygısızlık etmektedir. Bu nedenle sayın Laçiner`i hem bilim insanı, hem üniversite rektörü hem de bu konularda uzman olduğunu iddia eden bir kişi olarak bir an önce Taksim Gezi Parkı`nda bu konuya emek veren kişilerden özür dilemeye davet ediyoruz. Çünkü, kendisi ve örnek aldığı kişilerin uyguladığı hakaret edici, aşağılayıcı, sert üslup hiç bir demokraside yeri olmayan ve hiç bir zaman da çözüm üretmeyen bir üsluptur. Bu da Türkiye`ye yakışmayan bir üsluptur. Bu nedenle sayın Laçiner, bir an önce özür dilemesi gerekiyor.”
Paylaş