havadurum

“Kurultay’dan CHP güçlenerek çıkmıştır”

18. Olağanüstü Kurultay`da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tekrar başkanlığa seçildi. Kurultayı değerlendiren Avukat Muharrem Erkek, Kurultay`da dünyaya ve Türkiye`ye bir demokrasi örneği veren Cumhuriyet Halk Partisi`nin bu Kurultay`dan güçlenerek çıktığını belirtirken, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan ise Kurultay`da yeniden Genel Başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP`nin genel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanacağını ifade ettiler.

334
ATO Congresium`da düzenlenen kurultayda, 24 sandıkta başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. 1181 delegenin oy kullandığı Cumhuriyet Halk Partisi 18`inci Olağanüstü Kurultayı`nda Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan seçildi. 1155 geçerli oydan Kemal Kılıçdaroğlu 740 delegenin oyunu aldı. Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise 415 delegenin oyunu aldı. 18. Olağanüstü Kurultay`ı değerlendiren Avukat Muharrem Erkek, Cumhuriyet Halk Partisi`nin kurultayda dünyaya ve Türkiye`ye bir demokrasi örneği verdiğini belirterek; "Cumhuriyet Halk Partisi bu kurultayda dünyaya ve Türkiye`ye bir demokrasi örneği verdi Cumhuriyet Halk Partisi kurultaydan güçlenerek çıktı. Çünkü Türkiye`deki diğer partilerde böyle bir kurultayın yaşanması maalesef mümkün değil. Çünkü, bazı partilerde aday olmak isteyen partilileri kongre salonu bile sokmuyorlar. Onun için yine Cumhuriyet Halk Partisi kurultayda farklılığını, parti içi demokrasiye verdiği önemi gösterdi. İki aday çıktı ve kurultayda düşüncelerini ve eleştirilerini yönelttiler. Ağır eleştirilerini bile birbirlerine yönelttiler ama sonunda el ele ve omuz omuza salondan ayrıldılar" dedi.
 
"Partimiz daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek"
"Cumhuriyet Halk Parti bu kurultaydan sonra genel seçimlere birlik ve kardeşlik içerisinde daha güçlü bir şekilde parti meclisini de yenileyerek hazırlanacak ve yoluna devam edecektir" diyen Erkek; "Cumhuriyet Halk Partisi bir çok devrime imza atmış, ülkemize çok partili sistemi ve demokrasiyi getirmiştir. Eğer Türkiye temel sorunlarını, temel hak ve özgürlüklere ilişkin sorunlarını, kültür sorunu alevi sorunu gibi sorunları çözecek ise bunu sadece Cumhuriyet Halk Partisi ile başarabilir. Bu kurultayda da Türkiye bunu görmüştür. O nedenle bizler mutluyuz" şeklinde konuştu.
 
"CHP`de biat kültürü yoktur"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`ndan belde başkanına kadar tüm Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin gece gündüz çalışarak genel seçimlere hazırlanacağını kaydeden Erkek şu şekilde konuştu: "Cumhuriyet Halk Partisi`nde biat kültürü yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri özgürce düşüncelerini parti içinde ifade edebilirler. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği onurlu bir toplum hizmetidir. Siyasette topluma hizmet içindir. Onun için Cumhuriyet Halk Partisi bu kurultaydan güçlenerek çıkmıştır. Yarından itibaren genel seçimlere hazırlanacaktır. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu`ndan belde başkanına kadar tüm Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak gece gündüz çalışacağız ve genel seçimlere hazırlanacağız. Önümüzdeki genel seçimlerde Çanakkale`de de partimiz birinci parti çıkacaktır."
 
Sarıbaş; "Kurultayımız şölen havasında geçti"
Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği CHP Kurultayı`nın şölen havasında geçtiğini kaydeden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; "Cumhuriyet Halk Partisi demokrasi şöleni içerisinde kurultayını gerçekletirdi. Kurultayda birlik ve beraberlik mesajı verildi. Kurultayın ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce, salondan el ele kol kola ayrıldılar. Sayın Muharrem İnce`nin kurultaydan sonra Kılıçdaroğlu`na `Bir saat öncesine kadar benim rakibimdin, şimdi ise benim genel başkanım oldunuz` demesi çok önemliydi. Herkes eleştirilerini yaptı ve olabildiğince projelerini de ortaya koydu. Alkışlar içerisinde kurultayımız sona erdi. Saygı ve sevgi içerisinde kurultayı gerçekleştirdikleri için Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce`yi tebrik etmek istiyorum. Diğer partilerde görülmeyen bir kurultay süreci yaşadık" dedi.
 
"CHP`nin iktidara gelmesini sağlamalıyız"
CHP`nin iktidara gelmesini sağlamak için birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmek zorunda olduklarını vurgulayan Sarıbaş şu şekilde konuştu: "Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin 2015 seçimlerine odaklanması gerektiğine inanıyorum. Onun için bundan sonra artık parti içi çekişmelerden çok birlik ve beraberlik içerisinde partinin yapacağı seçim ile ilgili çalışmaları halkımıza anlatmak kalıyor. Çünkü bu seçimler özellikle Cumhuriyet Halk Partisi için çok önemlidir. Eğer CHP bu seçimlerde başarısız olursa, Türkiye bir başkanlık sistemine AKP tarafından geçirilmiş olacak. CHP`li üyelerin hepsi bugünden itibaren dışa dönük çalışmalarını hızlandırmalı ve bu konuda da mutlaka görevini yapmalı. Yoksa Türkiye`nin son seçimi olacak. 2015 seçimlerinde el ele, kol kola vererek CHP`nin iktidara gelmesini sağlamalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde kaynaşarak 2015 seçiminde CHP`yi iktidar yapmak için sandıklara sahip çıkmak zorundayız."
 
Soydan; "Türkiye`nin umudu Cumhuriyet Halk Partisi`dir"
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise; "Kurultay delegelerimiz Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu`na güveniyor. Cumhuriyet Halk Partisi`nin delegeleri oylarıyla, bu dönemde ancak Genel Başkan sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun başkanlığında iktidar olacağımıza inandığını belirtti. Ama `Partinin sesine kulak ver` diye de bir uyarıda bulundu. Biz çıkan sonuçtan memnunuz. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yolumuza devam ediyoruz. Önümüzde iktidar olma şansımız vardır. Hem Türkiye`de artan oyumuz, hem de AKP`deki iç çalkantılar ve AKP`nin düşüşte olması Türkiye için bir umut olmuştur. Elbette ki Türkiye`nin umudu Cumhuriyet Halk Partisi`dir. Kurultaydan çıkan sonuç da bu dönem Kemal Kılıçdaroğlu ile genel seçimlere iddialı hazırlanacağımızın göstergesidir. Kurultayımızın Türkiye`ye hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.
Paylaş