havadurum

“Kürsüden konuşmak kolay, gel üreticiyle konuş”

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, pazar esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi. Sorunlarını aktaran esnaflar `Yanıyoruz` diyerek pazar alanına tepki gösterirken, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların perişan olduğuna dikkat çeken CHP`li vekil Serdar Soydan ise Bakan M. Mehdi Eker`e “Sayın Bakanı davet ediyorum. Gelsin üreticiyle konuşsun, öyle meclis kürsüsünde ve kameraların önünde konuşmak çok kolay ama gelsin üreticinin yanında konuşsun” diyerek çağrıda bulundu.

846
 
Cuma Pazarı`na dün CHP İlçe Başkanı Nejat Önder ve partililerle birlikte gelen CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, esnafın sorunlarını birebir yaptığı görüşmelerle dinledi. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılaşan CHP`li vekil Soydan, pazara alışveriş için gelen vatandaşlarla da sohbet etti. Esnaflar bayram öncesi olmasına rağmen satışların durgunluğundan yakınırken, CHP`li vekil Soydan ise ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker`e çağrıda bulundu. TBMM kürsüsünden konuşmanın kolay olduğunu ve Bakan Eker`e üreticilerin karşısına çıkması için çağrıda bulunan Soydan; “Üreticinin karşısına çıkda görelim” dedi. Pazar alanında gerçekleştirdiği ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Bayram öncesi Cuma Pazarı`nı ilçe örgütümüzle beraber dolaştık. Esnafın şikayetlerini dinledik. Vatandaşlarımızla hayvancılık konusunda sohbet ettik. Tarım Bakanı TBMM kürsüsüne çıktığında tarım ve hayvancılığın ne kadar çok ilerlediğini ve hayvancılıkla uğraşanların ne kadar çok para kazandığını anlatırdı. Ama gerçeğin öyle olmadığını, kürsüden çıkıp doğruları söylemediğini hep beraber görmüş olduk. Hayvancılıkla uğraşan insanlar, artık et ve sütün para etmediğini ve perişan olduklarını ifade ettiler. Kurban Bayramı`nda bile hayvanlar dünyanın öbür ucundan geldi. Kendi üreticimizi bir kenara bıraktık ve başka ülkelerin üreticilerini destekledik. Bunu zamanında biz hep dile getirdik. Yine bunlar saman konusunda tarihe geçtiler. İlk defa saman ithal ettik. Tarım ve Hayvancılığın ne durumda olduğunu sayın Bakan gelsinde görsün. Sayın Bakanı davet ediyorum. Gelsin üreticiyle konuşsun, öyle meclis kürsüsünde ve kameraların önünde konuşmak çok kolay ama gelsin üreticinin yanında konuşsun” dedi.
 
 
Esnaftan Soydan`a “Yanıyoruz` şikayeti
Satış yapmak için tezgah açan esnaflar, aşırı sıcakların etkili olduğu kentte pazar alanının kapalı olmasından dolayı zor anlar yaşıyor. Pazar alanında sorunları dinleyen CHP Çanakkale Milletvekili Sedar Soydan`a `Yanıyoruz. Lütfen buna bir çözüm bulun` diyen esnaflar, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade ettiler. Esnafın dile getirdiği sorunu CHP`li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`a ileteceklerini kaydeden Soydan; “Pazar yeri ile ilgili esnaftan şikayetler aldık. CHP`li bir belediye başkanımız var. Bu şikayetleri kendisine ileteceğiz. En kısa zamanda bu aksaklıkların giderileceğine inanıyorum. Parti olarak esnafın dile getirdiği sorunu ileteceğiz” diye konuştu.
 
 
“Ekonomi kötüyse bunu sen yaptın”
Açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı da eleştiren Soydan şu şekilde konuştu: “Pazar esnafı, bayram öncesi çok durgunluk yaşıyor. Bunu hem kendileri ifade etti hem de biz gözlemlemiş olduk. Türkiye`de artık Başbakan, herşeyi Gezi Olaylarına bahane etsede, faiz lobisi dese de, CHP`yi de suçlasa ekonominin başında 2002 yılından bu yana AKP iktidarı var. Ekonominin geldiği nokta iyi de olsa, kötü de olsa sorumlusu sensin. Eğer iyi yaptınsa sen yaptın, kötü yapmışsanda sen yaptın. Hiç kimseye bahane bulmayacaksın. Ekonominin kalbinin attığı yerler bu semt pazarlarıdır. Pazarda `Benim işlerim çok iyi` diyen bir kişiyi görmedik. Herkes işlerin çok kötü olduğunu söyledi. Her dolaştığımızda bir öncekine göre işlerin gerçekten çok çok daha kötü olduğunu hem gözslemliyoruz hem de duyuyoruz.” Soydan pazar esnafı ziyaretinin ardından kahveye giderek vatandaşlarla da bir araya geldi.
Paylaş