“Kültürlerimiz ortak, halklarımız kardeş”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yunanistan`da seçimleri kazanarak iktidarı alan sol koalisyon Syriza`nın lideri Aleksis Çipras`a bir mektup göndererek, Çanakkale`ye davet etti. Yunanistan`da kazanılan, ancak tüm dünyada büyük yankı uyandıran Syriza zaferini tebrik eden Başkan Gökhan, “Komşumuz Yunanistan’dan gelen bu sevindirici sonuç, biz solda düşünenler ve solda siyaset yapanlar adına büyük bir umut ışığı olmuştur” dedi.

970
Son yıllarda ekonomik olarak çıkmaza giren Yunanistan`da, siyasetçilerin ülkeyi yönetemez hale geldikleri, Yunan halkının ise ülke yönetimlerinden memnun olmadığı bir süreçte yapılan seçimlerde en yüksek oyu alarak iktidara gelen Syriza, 25 Ocak`tan bu yana tüm dünyanın ilgi odağı oldu. Yunanistan`da görev alan bakanlardan yapılan açıklamalara kadar her bir davranış uluslararası basında büyük yankı uyandırırken, sağ iktidarlara karşı mücadele edenlere de umut ışığı oldu. Tüm dünyanın ilgi ile takip ettiği Yunanistan seçimleri, tüm dünyada olduğu gibi Çanakkale`de de yankı uyandırdı. Çanakkale Belediye Başkan Ülgür Gökhan, Syriza lideri, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras`a ulaştırılmak üzere bir mektup kaleme aldı. Türkçe ve Yunanca olarak iki dilde yazılan mektupta Başkan Gökhan, Syriza zaferini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.
 
“Bizim için umut ışığı olmuştur”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, seçim zaferi nedeni ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras`ı tebrik ederek, “25 Ocak 2015’de ülkeniz Yunanistan’da gerçekleşen genel seçimlerin liderliğini yaptığınız SYRIZA’nın başarısıyla sonuçlanması nedeniyle sizi ve ekibinizi tebrik ederim. Komşumuz Yunanistan’dan gelen bu sevindirici sonuç, biz solda düşünenler ve solda siyaset yapanlar adına büyük bir umut ışığı olmuştur” dedi.
 
“Halklar kardeştir”
“Temsilcisi olduğunuz ideolojinin Başbakanlık görevine gelmenizle birlikte sergilediğiniz barışçıl, müzakereci, pozitif tavrınızın kısa zamanda tüm dünyada çok olumlu karşılıklar bulduğunu izliyoruz ve bu durumdan çok da memnuniyet duyuyoruz” diyen Başkan Gökhan, “Türkiye ve Yunanistan halklarının geçmişlerinden gelen derin tarihsel ve kültürel bağları var. Geleneklerimiz, göreneklerimiz, yemeklerimiz, şarkılarımız ne kadar da benziyor birbirine. Her ne kadar gelmiş geçmiş hükümetler, insanların aksine birbirine düşmanca davranmış olsalar da, bizler halkların kardeş olduğunu gayet iyi biliyor ve barış yolunda ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.
 
Çipras`ı Çanakkale`ye davet etti
Çanakkale`nin barışın ve özgürlüklerin kenti olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çipras`ı Çanakkale`ye de davet etti. Gökhan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras`a yönelik mektubunu; “Biz Çanakkaleliler kentimize Barışın ve Özgürlüklerin Kenti diyoruz, sizi de yoğun programlarınız arasında Çanakkale’de görebilmek, zengin kültürel ve tarihi değerlerimizi tanıtabilmek amacıyla kentimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyar, saygılarımı sunarım” ifadeleri ile tamamladı.
Paylaş