“Kriterimiz bir önceki seçim”

Düzenlediği seçim programına sadece AKP, CHP ve MHP`yi çağıran, seçim en kritik partilerinden biri olan HDP`yi çağırmaması nedeni ile eleştirilen ÇASİAD`tan açıklama geldi. Söz konusu programın yayınlandığı televizyon şirketlerinin anlaşmasını hatırlatan açıklamada; “Programa davet edilecek siyasi partilerin belirlenme kriteri; bir önceki genel seçimlerde yüzde10 seçim barajının aşılması olarak belirlenmiştir” denildi.

334
Çanakkale`de düzenlediği “ÇASİAD ile seçime doğru” programına, sadece AKP, CHP ve MHP çağırması ile eleştirilen, HDP`yi de çağırması gerektiği ifade edilen ÇASİAD`tan açıklama yapıldı. “1992 yılında kurulan Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği; Çanakkale’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik çalışmalarını dün olduğu gibi, bugünde tüm hızıyla devam etmektedir” denilen açıklamada; “ÇASİAD olarak Çanakkale bölgesi menfaatine olan tüm girişimlerin ve çalışmaların koşulsuz destekçisi olduk.
Bu süreçte ülke bütünlüğünü gözeten tüm siyasi görüşlere eşit mesafede; önceliğimiz bölgemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması oldu. ÇASİAD olarak Çanakkale`nin ticari, sosyal ve kültürel gelişiminde her zaman öncü adımlar atmayı ilke edindik. Kuruluşumuzdan bugüne yerel ve genel seçimlerde Çanakkale kamuoyunun nabzını tutan ÇASİAD, Çanakkale`ye hizmet edecek sayın milletvekili adaylarımızı tarafsız bir gözle kamuoyuna tanıtarak, Çanakkale halkının ve iş dünyasının beklentilerini adaylarımız ile paylaşmaktadır. Bu çerçevede 7 haziran genel seçimlerine katılacak 21 siyasi partinin değerli milletvekili adaylarının tümünü Çanakkale kamuoyu ve iş dünyası ile buluşturmak isteriz. Fakat canlı yayın yapan tv şirketleri ile yapılan anlaşmaya bağlı zaman darlığı nedeniyle `ÇASİAD ile seçime doğru` programlarında zorunlu kısıtlamaya gidilmektedir. Bu kapsamda programa davet edilecek siyasi partilerin belirlenme kriteri; bir önceki genel seçimlerde yüzde 10 seçim barajının aşılması olarak çasiad ile seçime doğru programının ilk yapıldığı tarihten bugüne uygulanmaktadır. Diğer taraftan tüm siyasi partilerimizin 7 haziran seçimleri için hazırladıkları seçim beyannameleri hakkında bilgilendirme yapmak üzere derneğimizi ziyaretlerinden memnuniyet duyarız. Bu zorunlu sınırlamanın 7 haziran seçimlerine katılacak 21 siyasi partimiz ve kamuoyu tarafından anlayışla karşılanmasını temenni eder, 7 haziran tarihinde seçime girecek tüm Çanakkale milletvekili adaylarımıza başarılar dileriz”
Paylaş