“Korkaklar zafer anıtı dikemezler”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bir dizi ziyaretler ve açılışlara katılmak üzere Çanakkale’ye geldi. AKP İl Binasını ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in örgütlerinin önemine dair yaptığı değerlendirmeler sonrasındaki ,” Biz çetelerle de Ergenekonla ve karanlık güçlerle de mücadele ederiz. Hiç birinden korkmayız. Çünkü, korkaklar zafer anıtı dikemezler. Bugün bu manzara bunu gösteriyor. Yeni ufuklara yelken açıyoruz. Yeni hedeflere ilerliyoruz. Çanakkale ruhu AKP’de yeni zaferlere ve başarılara yol açacaktır” sözleri, Çanakkale ruhu Bakan Şahin’i coşturdu yorumlarına yol açtı.

661
Temel eğitimde yakalanan %98,5 gibi bir başarıyı okul öncesine taşımak istediklerini ifade eden Bakan Şahin, kreşlerin ve okul öncesi eğitimin destekleneceği, şartlı nakillerin okul öncesi eğitime verileceği bir dönemi başlatacaklarını söyledi. Bu kararın çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Şahin; Okul öncesi eğitimde son 10 yılda %60’ları yakaladık. Bu desteklerle beraberde temel eğitimde yakaladığımız oranı yakalamayı hedefliyoruz” dedi. AKP İl Örgütü ziyaretinden sonra Bakan Şahin Çanakkale Valiliğini ziyaret etti.
 
 
 
ÇOMÜ’de gerçekleştirilen törenlere katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin daha sonra AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Parti binasında Bakan Şahin, tek tek kadınlarla selamlaştıktan sonra bir açıklama yaptı. Parti binasında konuşan Bakan Şahin, AKP teşkilatlarının önemine dikkat çekti. AKP teşkilatlarının halkla yürütme arasında en büyük gönül köprüleri olduğunu belirten Bakan Şahin; “Çanakkale herhangi bir şehir değil. Milli ve manevi değeri, tarihteki o dönüm noktasında verdiği mücadele tüm dünyada eşsiz bir örnektir. Herkes bu topraklar için mücadele etmiş. Böyle bir şanlı şerefli ve onurlu bir tarihimiz var. 10 yıldan beri bu tarihe layık olmak için büyük gayret gösteriyoruz. En büyük gücümüz teşkilatlarımızdır. Millete hizmet etme yolculuğunun en önemli aşamasındayız. 10 yılın sonunda başımız dik anlımız ak olarak yeni hedeflere koşuyoruz. Teşkilatlarımız halkla yürütme arasında en büyük gönül köprülerimizsiniz. Siz bizim arkamızda olduğunuz sürece korkacak hiçbir şey yok. Biz çetelerle de Ergenekonla ve karanlık güçlerle de mücadele ederiz. Hiç birinden korkmayız. Çünkü, korkaklar zafer anıtı dikemezler. Bugün bu manzara bunu gösteriyor. Yeni ufuklara yelken açıyoruz. Yeni hedeflere ilerliyoruz. Çanakkale ruhu AKP’de yeni zaferlere ve başarılara yol açacaktır” dedi.
 
“Okul öncesi eğitimi destekleyeceğiz”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, okul öncesi eğitim için alınan önemli bir kararı da Çanakkale’de açıkladı. Temel eğitimde yakalanan %98,5 gibi bir başarıyı okul öncesine taşımak istediklerini ifade eden Bakan Şahin, kreşlerin ve okul öncesi eğitimin destekleneceği, şartlı nakillerin okul öncesi eğitime verileceği bir dönemi başlatacaklarını kaydetti. Bu kararın çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Şahin; “Sayın başbakanımızın talimatıyla sosyal yardımlaşma üzerinden kız çocuklarına erkek çocuklarından daha fazla bir eğitim desteği verdik. 10 yıldır bunuveriyoruz. Ama bu ilköğretimden başlıyordu. Şimdi 4+4+4 yeni eğitim sisteminde okul öncesi eğitim desteğini verme kararı aldık. Yani şu ana kadar yaptığımız destekle 2.6 milyar TL’yi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda 1 milyon anneye verdik. 2 milyon çocuk bundan istifade etti. Bugün %98,5 temel eğitimdeki bu oran bu şekilde yakalandı. Eğitimin önünde yoksulluk bir engel ise yoksulluktan dolayı çocuklar okutulamıyorsa sosyal devlet olarak onların yanında olduk. Bunun sonucunda başarıya ulaştık. Şimdi temel eğitimdeki başarıyı okul öncesine taşımak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, akademik dünyada bunu söylüyor. Doğuştan itibaren her noktasında çocuklarımızın kişiliği ve karakteri zaten o yaş gurubunda oluşuyor. Kreşlerin ve okul öncesi eğitimin destekleneceği, şartlı nakillerin okul öncesi eğitime verileceği bir dönemi başlatıyoruz. Aldığımız bu kararı Çanakkale’de açıkladım. Çok önemli bir karar bu. Okul öncesi eğitimde son 10 yılda %60’ları yakaladık. Bu desteklerle beraberde temel eğitimde yakaladığımız oranı yakalamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin tarafından Bakan Şahin’e ilçedeki kadınların ürettiği bir kilimi hediye ederken, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ise Çanakkale’ye özgü üretilen seramik takdim etti.
 
 
Bakan Şahin’den Tuna’ya ziyaret
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ikinci durağı ise Çanakkale Valiliği oldu. Vali Güngör Azim Tuna’yı ziyaret eden Bakan Şahin, bedelli askerlikten gelen mali desteğin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na verildiğini söyledi.Bu desteği şehit yakınları, gaziler ve engelliler için büyük bir projeye dönüştüreceklerini kaydeden Bakan Şahin; “Yapacağımız incelemelerden sonra hem burada üniversite tarzı bir araştırma merkezinin daha güçlü bir şekilde oluşması, hem kampımızın büyütülerek bütün Türkiye’den buraya Çanakkale ruhunu görmesi ve yaşaması ve geleceğe dair ufuklarını ve emellerini güçlendirmeleri için Çanakkale’yi görmeleri lazım. Verilen mücadelenin ne kadar önemli olduğunu görmesi lazım. Bakanlık olarak bunu da çok önemsiyoruz. Burada olmamızın en büyük nedenlerinden bir tanesi, incelemeleri yaparak buradan aldığımız bilgi ile elimizdeki kaynağı nasıl Çanakkale’ye harcayabilirizin çalışmasını yapacağız. Bu çalışmalarımız inşallah geleceğe dair önemli bir eser bırakmamıza vesile olacaktır” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından Vali Güngör Azim Tuna, ziyaretin anısına Bakan Şahin’e çeşitli hediyeler takdim etti.
 
 
Bakan Şahin panik yarattı...
ÇOMÜ’deki törenlere katılan Bakan Şahin, programda yer alan Çanakkale Valiliği ziyareti öncesi AKP İL Başkanlığı’na gitti. Çanakkale Valiliği önünde görev alan İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çevik kuvvet ekiplerini, Bakan Şahin’in adres değişikliği terletti. Bakan Şahin’in AKP İl Başkanlığı’na geçeceği duyumunu alan çevik kuvvet ekipleri, görev aldıkları Valilik önünden tek sıra halinde koşmaya başlayınca vatandaşlar şaşkına döndü. Çevik kuvvet ekiplerini koşarken gören vatandaşlar, şaşkın bakışlar arasında ne olduğunu anlamaya çalıştı. Kimi vatandaş ‘Olay mı oldu’ diyerek paniğe kapılırken, bazı vatandaşlar ise çevik kuvvet ekipleriyle birlikte koşan basın mensuplarına sorarak ne olduğunu anlamaya çalıştı. Bakan Şahin’in bir anda yaptığı adres değişikliği ise kentte kısa sürede olsa paniğe neden oldu.
Paylaş