havadurum

“Kitlelere destek veren bir Çanakkale istiyoruz”

DİSK Genel-İş Sendikası Başkanı Erdinç Uslan emekçiler açısından 2012 yılını değerlendirerek, sendikal olarak 2013 yılı beklentilerinin neler olduğunu açıkladı.

383
2012 yılı değerlendirmesi yapan DİSK Genel-İş Sendikası Başkanı Erdinç Uslan 2012’de Ulusal İstihdam Stratejisi Taslağının iş hayatında gündeme getirilmesi sonucu emekçinin pek çok hakkının elinden alınmasının meşrulaştırılmaya çalışıldığını ifade ederek, 2013 yılında sessiz kalmak yerine hak mücadelesinde alana ve sokağa çıkan kitlelere toplumsal destek veren bir Çanakkale istediklerini söyledi. DİSK Çanakkale İl Temsilcisi ve Genel-İş Sendikası Başkanı Erdinç Uslan 2012 yılının sendika açısından toplu sözleşme yılı olarak çok önemli geçtiğini belirterek Çanakkale Belediyesi, Kepez Belediyesi, Evreşe Belediyesi, Çanakkale Hizmet Grupları AŞ, Çanakkale Kentsel Hizmetler AŞ ve Britanya Harp Mezarlıkları Komisyonu ile toplu sözleşme görüşmeleri yaparak buralarda çalışan işçilere gerek ücret, gerekse sosyal haklarında önemli iyileştirmelere imza attıklarını kaydetti.
 
Uslan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan`ın emeğin ve emekçinin yanında gösterdikleri duruşların önemine dikkati çekerek: “ Kazanımlarımızın korunması ve yeni kazanımlarımıza imkan tanınması anlamında Çanakkale`de örnek gösterilmesi gereken belediyecilik anlayışlarıyla bizlere katkıda bulundular. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Uslan 2012 yılı değerlendirmesinde ayrıca: “Hükümet politikalarının emek dünyası ile ilgili yansımalarının rüzgarlarıyla geçti denebilir. Ulusal İstihdam Stratejisi Taslağı`nın iş hayatında gündeme getirilmesi sonucu pek çok hakkımızın önümüzdeki süreçlerde elimizden alınması ile sonuçlanabilecek bazı dayatmaların yavaş yavaş kamuoyunda meşrulaştırılma çalışmalarına da tanık olduk. Kıdem tazminatının fona devredilerek kaldırılma çabası, özel istihdam bürolarının gündeme getirilmesi, bölgesel asgari ücret gibi bir uygulamaya geçiş sinyalleri bunlardan bazıları. Ancak ne olursa olsun işçi sınıfının daha da kenetlenmeye başladığı siyasi partiler tarafından daha da önemsenen bir kitle haline geldiğini söylemek yanlış olmaz. Bu dönemde sınıf mücadelesine doğru yaklaşımlar gösteren ve bizlere katkıda bulunan tüm siyasilere de teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
 
Çanakkale’nin 2013 yerel seçim öncesinde oldukça hareketli günler geçireceğini belirten Uslan 2013’den sendika olarak beklentilerinin uluslararası sermayenin baskıları sonucu ülkede yaşanan dayatmalara kamuoyunun daha fazla ilgi göstermesi ve sınıf mücadelesi verenlere sahip çıkması ve daha fazla destek vermesi olduğunu söyleyen Uslan: “Sessiz kalmak yerine hak mücadelesinde alana çıkan, sokağa çıkan kitlelere toplumsal desteği her anlamda verebilecek bir Çanakkale istiyoruz” dedi.
Paylaş