“Kimseye peşkeş çekmem ve çektirtmem”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eski kanyak fabrikası sahil kısmındaki arazinin ihale süreci ile ilgili yapılan iddialara sert cevap verdi. Söz konusu alan hakkında peşkeş çekildiğine dair iddiaların gerçek olmadığını savunan Başkan Gökhan; "12 yıldır Belediye Başkanıyım. Bu kentte 12 yıldır hiç kimseye peşkeş çekmedim ve çek-tirtmem" dedi.

1987
Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan, geçmişte kente Tekel Şarap ve Kanyak Fabrikası olarak uzun yıllar hizmet eden, istihdam ve katma değer sağlayan fabrikanın, kıyı şeridinde kalan denize cepheli hizmet binalarının da bulunduğu 12.026,56 m² olan alan Çanakkale Belediyesi tarafından yeniden halka kamusal alan olarak kazandırılmıştı.
 
 
Söz konusu alan ile ilgili ihale sürecinde çeşitli iddiaların ortaya atılmasına tepki gösteren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "İhale süreci doğru ama yazılanlar ve peşkeş iddiaları yanlış. 12 yıldır Belediye Başkanıyım. 12 yıldır kimseye peşkeş çekmedim çektirmemde. Bu konu ile ilgili önümüzdeki belediye meclis toplantısında detaylı bir şekilde kamuoyunu bilgilendireceğim" diye konuştu.
Paylaş