“Kimse Atatürk’le hesaplaşmaya kalkmasın”

İzmit’te Kartepe İnsan Hakları Derneği’nin 10 Kasım Atatürk`ü Anma törenlerinin kaldırılması için eylem yapması, pankart açması ve Atatürk’ü anmayı puta tapınma olarak görmesi Eğitim İş cephesinin sert tepkisine neden oldu.

404
 
İzmit’te Kartepe İnsan Hakları Derneği’nin 10 Kasım Atatürk`ü Anma törenlerinin kaldırılması için eylem yapması, kendilerine ‘başörtü eylemcileri’ diyen grubun ellerinde 10 Kasım törenlerinin kaldırılmasını isteyen pankartlar taşıması ve devletin tamamen bu uygulamalardan elini ayağını çekmesi ve törenleri puta tapınma olarak tanımlamasına Çanakkale Eğitim İş cephesinden tepki geldi. Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir : “Atatürk’ün ve cumhuriyetin kazanımlarını yok etmeye çalışanlar, ellerini ovuşturarak sevinmesin” dedi.
 
“Demokratik hakkın Atatürk sayesinde elde edildiği hiçbir zaman unutulmamalı”
Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir; “Bizler 74 yıldır Atatürk’ü özlemle ve minnetle anıyoruz. Bizim bir kırılma noktamız vardı. 2000 yılında bir çalıştayda: “ Cumhuriyeti yeni nesillere anlatmak ve aktarmak bizim görevimizdir” maddesi alkışlarla protesto edilerek, maddenin çıkarılması istendi. Biz o zamanlardan bugünkü tehlikeyi öngördük. Cumhuriyeti korumak ve Atatürk ve Cumhuriyetin kazanımlarını yeni nesillere aktarmak öğretmenlerin birinci görevidir. Bu her şeyden önce Mustafa Kemal’in devrimlerine ve ilkelerine sahip çıkmakla olur. Türkiye’de 10 Kasım Anma Törenlerinin gerçekleştirilmesini istemeyen ve İzmit’de bununla ilgili protestolarda bulunan ve pankart açan gruplar o demokratik haklarını Atatürk sayesinde, Cumhuriyet sayesinde elde ettiklerini hiçbir zaman unutmamalıdır. 10 Kasım Anma Törenlerinin gerçekleştirilmemesi, sönük geçmesi, yasaklanması kabul edilebilir bir şey değildir” diye konuştu.
 
“Atatürk ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacağız”
Atatürk’ü ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacaklarını belirten Bozdemir: “Kimse Atatürk’le hesaplaşmaya kalkmasın” dedi. Atatürk’e duyulan sevginin ve saygının göstergesi olarak her yıl 10 Kasım’da Anıtkabir’e milyonlarca kişinin aktığını söyleyen Bozdemir şu şekilde konuştu: “Bu sevgi her yıl katlanarak artacaktır” dedi. Yurtsever, cesur öğretmenler sayesinde Atatürk’ün unutturulması için çaba harcayanların boşuna sevinmemesi gerektiğini belirten Bozdemir Mustafa Kemal’in bize gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda biz öğretmenler gerekirse 8 saat değil, 18 saat çalışacağız. Gerekirse herkes uyurken uyumayacağız, herkes tatil yaparken yapmayacağız. Atatürk’ün ve cumhuriyetin kazanımlarını yok etmeye çalışanlar ellerini ovuşturarak sevinmesin. Karanlığın en koyu olduğu an aydınlığa en yakın olunan andır. Bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Atatürk yeni nesillere anlatılamıyorsa da suç bizdedir. Bu anlamda eğitimciler olarak iki konuda bedel ödemeye her zaman hazırız. Biri cumhuriyet, diğeri ise Atatürk’tür.”
Paylaş